De Ferrari onder smartphones Wolfgang AT-AS50HD getest en goed bevonden

Wij hebben de 'Ferrari' onder smartphones, de nieuwe Wolfgang AT-AS50HD, snel getest omdat het toestel vanaf morgen bij de Aldi te koop is. Hieronder onze eerste bevindingen. 

  • In deze dual-simkaart smartphone kan zowel  een mini- als microsimkaart geplaatst worden. Altijd handig als een toestel twee simkaarten accepteert. Niet alleen in het buitenland maar zo kun je een sim gebruiken om te bellen en andere bijvoorbeeld alleen voor data. Wel even goed kijken hoe de simkaarten geplaatst moeten worden.
  • Het 5” full HD scherm heeft een uitstekende resolutie van 1280 * 720. Deze Wolfgang heeft hiermee één van de hoogste DPIs (dots per inch) ooit van een telefoon die bij de Aldi verkocht is. Hierdoor is het scherm prettig om naar te kijken. Lekker scherp, contractrijk en goed leesbaar
  • De processor is een quad-core 1,3 GHz CPU met 1 GB werkgeheugen. Hierdoor is de AT-AS50HD snel. Zeker er zijn snellere smartphones maar de Wolfgang reageert goed.
  • De standaard externe opslag is 4 GB. Dat lijkt niet zoveel, maar het geheugen is eenvoudig met SD kaarten tot maximaal 32 GB uit te breiden
  • De Wolfgang heeft twee camera’s. Aan de achterkant een 8 MP camera met flits en een webcam van 2 MP aan de voorkant. Een snelle test leert dat er prima foto’s te maken zijn met de AT-AS50HD.
  • Zoals altijd wordt ook deze Wolfgang compleet geleverd. Natuurlijk met USB-kabel, stekker, hoogwaardige earphones en een vernieuwde full-color Nederlandstalige handleiding. En bovendien service-instructies voor wat te doen als er iets met het toestel aan de hand is.
  • De Wolfgang is 8,3 mm dik en is hiermee zeker niet de dunste smartphone. Ter vergelijking. De iPhone 5S is 7,6 mm dik en de Samsung Galaxy S5 is 8,1 mm dik. Qua gewicht is er bijna geen verschil. Alleen is de Apple iPhone 5S wel een stukje lichter.
  • Op deze smartphone is Android 4.2 geïnstalleerd. Wij verwachten niet dat er een upgrade naar Android 4.4 KitKat komt. AT, de fabrikant achter de Aldi Wolfgang smartphones, heeft wel de gebruikersinterface aangepast en alle (standaard) icoontjes opnieuw ontworpen. Een en ander ziet er nu net wat strakker uit. In een enkel geval – bijvoorbeeld bij de browser – was ons niet meteen duidelijk waar de icon voor dient.
  • Helaas is bij deze AT-AS50HD de USB-poort weer te vinden aan de bovenkant van de telefoon. Dit is niet praktisch, want opladen en bellen op hetzelfde moment wordt dan lastig. Wel kun je via een OTG-kabel USB apparaten, zoals bijvoorbeeld een muis en een USB-stick, aansluiten.
  • Vanaf komende zaterdag 24 mei 2014 bij Aldi te koop voor € 179. Supergoede prijs.

Concluderend. Wolfgang is er wederom in geslaagd om de perfecte balans tussen, aan de ene kant kwaliteit en afwerking en aan de andere kant een meer dan acceptabele prijs, te vinden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel