De Doro Liberto 810 goedgekeurd door Google

De senioren telefoonfabrikant Doro heeft van Google haar Mobile Services Certification ontvangen. Dit betekent dat het Zweedse bedrijf op haar nieuwe Android telefoons alle Google applicaties mag installeren. Hierbij moet je denken aan Google Play Store, Search, Google Maps, YouTube niet te vergeten Gmail.

Doro gaat binnenkort haar tweede smartphone verkopen de Liberto 810. Op dit toestel zijn alle Google applicaties al voorgeïnstalleerd. Doro hoopt van dit type meer dan 300.000 telefoons te verkopen. Over de exacte specificaties is Doro vaag. Het scherm van deze telefoon heeft een resolutie van 800 *480 en het toestel draait op Android 4.1. De opslagruimte is slechts 4 GB. Al met al niet echt meer van deze tijd. 15 maanden geleden was dit een aardig entry-level model geweest. Nu niet meer. Wellicht zijn de technische specificaties voor Doro's doelgroep wel net even iets minder belangrijk. Prettig is de prijs van € 166.

Doro heeft in Nederland maar liefst drie distributeurs Phone Partners, Eurodistribution en Copaco. De markt voor seniorentelefoons is klein. Heel klein. Daarnaast zijn er nog al wat goedkope alternatieve telefoons te koop. Naast bijvoorbeeld Fysic zijn er tal van extreem laag geprijsde Chinese producten verkrijgbaar. Doro is relatief duur maar komt wel met een compleet product. Toch is onze verwachting dat het bedrijf het op middellange termijn erg moeilijk gaat krijgen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel