CES 2014 Las Vegas update

Op dit moment wordt de Consumer Electronic Show in Las Vegas gehouden. De beurs voor fabrikanten om de eerste nieuwe producten van 2014 aan het publiek te tonen. Telebeeld geeft een overzicht van de belangrijkste introducties.

 • De eigenzinnige digitale horlogefabrikant Pebble komt met een nieuwe generatie smart watch de ‘Pebble Steel’. Het horloge is gemaakt van roestvrijstaal met een leren band en een scherm met Gorilla glas. Prijs: US$ 249.
 • De maker van dit Gorilla glas, Corning, kondigt glas voor schermen aan dat de groei van bacteriën, schimmels en algen tegen gaat door het gebruik van ionisch zilver.
 • Alcatel komt met de One Touch C9, een entry-level 5,5” phablet, de One Touch Idol X+, 5” smartphone met een 2 GHz CPU, de Pop 7 tablet, met een 7” scherm en de Pop 8 tablet met hoe verrassend een 8” scherm.
 • Huawei toont de Ascend Mate 2 phablet. Het apparaat krijgt een 6,1” scherm met een resolutie van 1280 * 720. De Mate komt in twee uitvoeringen: een met Huawei’s eigen CPU en de andere variant met een Snapdragon 1,6 GHz processor. Beide modellen krijgen 2 GB geheugen en een 13 MP camera. Op dit moment is er nog geen prijs bekend. O ja het toestel krijgt ook 4G functionaliteit.
 • De LG Flex, met het bekende kromme scherm, komt ook uit in Amerika.
 • Het Chinese ZTE gaat op korte termijn de Grand SII verkopen. Deze smartphone krijgt een zeer geavanceerd ‘voice recongnition’-functionaliteit mee. Zo kan je met je stem bijvoorbeeld foto’s nemen en herkent het toestel verschillende gebruikers aan hun stem. Dit high-end toestel krijgt een 5,5” scherm met een super resolutie van 1920 * 1080, een 2,3 GHz CPU,  2GB intern geheugen,13 MP camera en 16 GB opslagruimte.
 • Samsung toont de Galaxy Tab Pro 10.1 tablet met Android 4.4 KitKat. Het 10,1” scherm heeft een resolutie van 2560 * 1600 en een Snapdragon 800 processor. Het intern geheugen is 2 GB en de tablet krijgt een 8 MP camera en een 2 MP webcam. Kortom een tablet met super specs.
 • Het alternatieve operating systeem Firefox dat sinds kort ook beschikbaar is voor smartphones komt ook naar tablets. Het lijkt dat ZTE binnenkort met de eerste Firefox OS tablet komt.
 • Magellan komt met een nieuwe PND de Roadmate 6230. Naast navigeren heeft dit kastje ook standaard een videocamera aanboord om tijdens het rijden opnames te maken. Handig? Wellicht.
 • LG introduceert de Lifeband Touch fitness tracker. Het kleine apparaatje houdt keurig het caloriegebruik bij tijdens sporten, hoeveel stappen je per dag zet en meet je hartslag via zogenaamde ‘hartslag oordopjes’. Werkt via Bluetooth zowel met iOS als Android telefoons.
 • Asus gaat in Amerika komen met een speciale PadFone de X. Deze combinatie van 5” smartphone en 9” tablet wordt uitgevoerd in metaal. Daarnaast krijgt de Padfone 4G ondersteuning.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel