BYOD is uit! CYOD is het helemaal

Nog maar enkele maanden geleden was het nieuwe buzz woord in Telecom: Bring Your Own Device. Medewerkers van bedrijven, instellingen en overheidsdiensten moesten zelf maar voor een toestel zorgen al dan niet gesubsidieerd door de baas. Het bedrijf moest er vervolgens maar voor zorgen dat de toestellen op een veilige manier toegang kregen tot het bedrijfsnetwerk en mailsysteem.

BYOD is uit. Het is nu CYOD of te wel ‘Choose Your Own Device’. Het bedrijf of instelling geeft medewerkers de keuze uit enkele standaard smartphones, waaruit gekozen mag worden. In principe blijven deze toestellen dan het eigendom van de baas. Wil je als werknemer een chiquer toestel, dan kan dat zonder enig probleem. Moet je wel wat bij betalen.

CYOD biedt veel voordelen. Ondanks dat je mensen de (beperkte) vrijheid geeft om een telefoon naar keuze te nemen, werk je toch met een standaard. Dit is wel zo handig voor je interne supportafdeling. Daarnaast weet je zeker dat de telefoon het ‘doet’ met je mailsysteem. En in sommige gevallen ook met je mobile phone management tool zoals bijvoorbeeld MobiDM van Veliq.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel