Burberry CEO gaat Apple stores redden

Apple en Burberry maken bekend dat in de lente van 2014 de huidige CEO van Burberry, Angela Ahrendts, overstapt naar Apple. Bij Apple gaat zij direct aan Tim Cook rapporteren en wordt Ahrendts verantwoordelijk voor Apple's eigen winkels en de online verkopen.

Het gaat even wat minder goed met de Apple stores. In het laatste kwartaal was de omzet van alle Apple winkels (inclusief de online verkopen) rond de US$ 4 miljard (€ 2,94 miljard). Dat is maar liefst 22% lager dan het kwartaal ervoor en gelijk met de verkoopcijfers 12 maanden geleden. En dat is niet goed. Wel een kanttekening: dit was natuurlijk voordat de verkoop van iPhone 5C en 5S begon.

Onder Ahrendts' leiding deed Burburry het erg goed. Het aandeel steeg de laatste 12 maanden spectaculair.

Burberry aandeelhouders zijn dan ook minder blij met het nieuws en doen het aandeel nu massaal in de uitverkoop. Op dit moment staat het aandeel 6,36% lager dan de slotkoers van gistermiddag.

Voor Apple blijft het wel een bijzondere keuze. Mode is toch een substantieel ander productgroep dan consumentenelektronica. Wellicht kan Ahrendts Apple helpen om zich ook op andere klantengroepen te gaan richten. Immers de laatste jaren heeft Burberry laten zien dat het als high-end merk ook andere doelgroepen kan aanspreken, zonder dat klanten uit het topsegment weglopen. En dat is nu precies wat Apple nodig heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel