Brightstar en Redeem vechten om mega recyclingcontract O2

De Schotse mobiele telefoon recycler en Brightstar 20:20 strijden samen om het hardst om een lucratief contract met de Britse operator O2 binnen te halen. Op dit moment is het trade-in contract al in handen van Redeem, maar Brightstar doet er alles aan om dit over te nemen.

Het gaat echt om een megacontract. Via de O2 inruilwebsite en hun winkels zijn tot nu toe meer dan 1 miljoen mobiele telefoons opgehaald. Met een gemiddelde waarde van rond de € 125 per toestel is er dus al voor meer dan € 125 miljoen aan O2 klanten uitbetaald de afgelopen jaren. Met een gemiddelde marge van rond de 5% is de bruto marge rond de € 5,25 miljoen uitgekomen.

Het gaat om een drie jarig contract met O2. De recyclemarkt in de UK stijgt met rond de 12% per jaar en groeit door naar zo’n 16 miljoen toestellen in 2018. En juist daarom is het zo belangrijk contract, met een totale geschatte waarde van rond de € 14,31 miljoen, voor beide kemphanen. Brightstar heeft op dit moment al de contracten met de andere Engelse netwerken: Vodafone en EE. Ook doet het de recycling voor Tesco.

Redeem is de grootste recycler in Engeland en heeft vorig jaar voor € 30,4 miljoen tweede hands mobiele telefoons in de UK gekocht van particulieren via diverse websites en instore inruilprogramma’s bij grote retailers. Het bedrijf is op zoek voor expansie buiten Engeland.

Het laatste nieuws is – en nog niet bevestigd door O2 – dat Redeem het contract heeft gewonnen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel