Blackphone, de super veilige smartphone, eindelijk vestuurd

SGP, een Zwitserse joint-venture van Silent Circle en Geeksphone, maakt bekend dat de door hun ontwikkelde niet af te luisteren super beveiligde smartphone, de Blackphone, vanaf vandaag daadwerkelijk verstuurd gaat worden. Dit zijn de toestellen, die vlak na de introductie in Barcelona tijdens MWC, zijn besteld.

Volgens de makers is de Blackphone 100% veilig en kan de smartphone niet worden afgeluisterd. Zo worden telefoongesprekken en video-calls geëncrypt, kunnen WiFi connecties niet worden afgetapt, is anoniem browsen standaard en kan het toestel na verlies of diefstal op afstand eenvoudig gewiped en beschermd worden. 

De Blackphone draait op eigen besturingssysteem PrivatOS dat bovenop Android 4.4 KitKat draait. Het toestel heeft een 4,7” scherm, een 2 GHz Tegra processor met 1 GB werkgeheugen, 16 GB externe opslag en een 8 MP camera.

Vanaf 14 juli kan de Blackphone weer online besteld worden via de website van SGP. Deze smartphone is ook bij onze eigen KPN te koop. Je vraagt je wel af natuurlijk wie nu precies in zo’n smartphone geïnteresseerd is en waarom juist ook KPN dit toestel gaat verkopen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel