BlackBerry geruchten

In deze nieuwe versie PlayBook software zou eindelijk de lang beloofde e-mail, agenda en contactpersonen cli?nt komen. En de mogelijkheid om op je PlayBook door RIM goedgekeurde Android apps te gebruiken. Wij zijn benieuwd.

We blijven even bij software. Eind februari gaat RIM hun nieuwe Operating System 10 voor mobiele telefoons tonen. Tot december werd deze versie BBX genoemd maar door een rechtszaak in Canada, BBX is al een OS, is de naam veranderd in OS 10. Het blijft een introductie omdat de eerste toestellen pas eind december worden verwacht. Tot die tijd moeten wij het eerst doen met OS 7.1 een upgrade van OS 7. Hopelijk zit in deze upgrade wel al de aangekondigde hotspot functie en de eerder genoemde mogelijkheid om Android apps op je BlackBerry te gebruiken.

Wij hebben gehoord dat zowel HTC als ook Samsung BlackBerry?s nieuwe OS in licentie zouden willen gaan nemen. Dat betekent dus dat beide fabrikanten naast Windows en Android een derde operating system zouden gaan gebruiken. Samsung heeft natuurlijk altijd nog haar eigen OS voor feature (entry level) telefoons. Is dit gerucht waarschijnlijk? Na de aankoop van Motorola door Google en de bijzonder nauwe samenwerking tussen Windows en Nokia lijkt het voor de hand te liggen dat beide merken minder afhankelijk willen worden van hun concurrenten. Of is het de eerste aanwijzing dat een van hen RIM gaat overnemen? Wij houden u op de hoogte.

De structuur van RIM is redelijk gecompliceerd. Het bedrijf heeft maar liefst 2 CEOs namelijk Jim Balsillie en Mike Lazaridis. Hoewel de laatste een van de oprichters is en ook voorzitter van de Raad van Bestuur, heeft het er toch alle schijn van dat Jim Balsillie het werkelijk voor het zeggen heeft. Maar waarschijnlijk niet lang meer. Een groep rebellerende investeerders heeft er klaarblijkelijk op aan gedwongen om beiden te vervangen.

De redactie
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel