BlackBerry stunt met prijzen en geeft tot wel

In hun vorige kwartaal zag BlackBerry de verkopen aan eindgebruikers met maar liefst 59% dalen naar een magere 2,4 miljoen verkochte toestellen. Aan deze daling wil de Canadese fabrikant nu snel een einde maken. BlackBerry heeft daarom de prijs van de nieuwe Passport en de al wat oudere Z30 dramatisch verlaagd.

Vanaf 22 november is de prijs van een simlock vrije Passport met € 80 naar beneden gegaan en die van de Z30 zelfs met € 222 in Amerika. Voor hoelang is nu nog niet bekend. Natuurlijk heeft dit alles te maken met komende vrijdag. Traditioneel wordt op de dag na Thanksgivings – nationale feestdag in Amerika – veel korting op elektronica gegeven. Op deze vrijdag, ook wel Black Friday genoemd, worden de meeste telefoons, tablets, computers en gadgets verkocht in het hele jaar.

Maar BlackBerry gaat verder. Ruil je een oude iPhone in dan krijg je voor dit toestel nog tussen de € 73 en € 322 terug. Daar bovenop geeft BlackBerry zelf nog eens een extra korting van € 121. Voor een iPhone 6 ontvangt een consument dus in totaal € 484 aan korting. Voorwaarde is dan wel dat je een Passport of direct bij BlackBerry koopt of bij Amazon. Deze actie loopt tot van 1 december tot en met 13 februari. Ook deze actie voorlopig alleen nog in Noord-Amerika.

Waarom doet BlackBerry dit? Natuurlijk om optimaal te profiteren van het verkoopseizoen. Maar wellicht ook om te laten zien dat op het juiste prijspunt er nog wel degelijk veel toestellen verkocht kunnen worden. En dat is dan weer interessant voor een toekomstige koper van de BlackBerry hardware. Want die verkoop, die staat wel zo beetje vast. Nu alleen nog een geschikte koper vinden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel