BlackBerry stapt over op Android

Zou het niet logisch zijn voor BlackBerry om over te stappen op Android? Immers één van de meest gehoorde klachten van BlackBerry-gebruikers is het enorme gebrek aan goede apps. Op dit moment zijn er 874.405 Android apps (stand op 4 november 2013) beschikbaar en slechts 133.000 BlackBerry, eigenlijk BB10, apps. BlackBerry's operating systeem BB10 is al geschikt om zogenaamde geporteerde Android-apps te draaien., dus zo'n overstap licht voor de hand.

BlackBerry's nieuwe CEO John Chen - eigenlijk de interim CEO - wil nog niet speculeren op een overgang naar Android. Heel wijs zegt Chen dat hij daarvoor nog te kort aan het roer van het bedrijf staat. Wel was hij duidelijker over een eventuele opdeling van het bedrijf. Hij vroeg zich af wat BlackBerry zonder een toestel is. Volgens hem gaat BlackBerry zeker niet stoppen met het maken van smartphones. De zakelijke gebruikers is de meest loyale gebruiker, juist vanwege dat specifieke toestel. Het geïntegreerde toetsenbord is echt het unieke 'selling point' van BlackBerry. Vroeger en nu nog steeds. Dit aldus Chen.

Chen heeft gelijk wat betreft de telefoon. Er is geen ander toestel op de markt dat zo prettig werkt als een BlackBerry. Maar dat is helaas niet genoeg. Ook het zogenaamde eco-systeem moet goed zijn. En juist dat ontbreekt . Wij vrezen dat BlackBerry's nieuwe CEO het heel moeilijk gaat krijgen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel