BlackBerry ontslaat nog eens 5.100 mensen dit jaar

BlackBerry neemt drastische maatregelen. Nog dit jaar gaan zij, volgens berichten, 40% van al hun personeel wereldwijd ontslaan. De ontslagen vallen op alle afdelingen en niet meer, zoals de laatste paar weken, alleen op verkoopafdelingen. Dit om de zwaar tegenvallende verkopen van BlackBerry's nieuwe BB10 toestellen enigszins te compenseren.

Eind maart had BlackBerry nog ruim 12.700 mensen in dienst. In 2011 werkte er nog meer dan 17.000 mensen bij dit Canadese bedrijf. Ook Nederland gaat niet ontkomen aan verdere maatregelen. Eerder al werden functies samen gevoegd om op deze manier mensen op straat te kunnen zetten. In België is bijna iedereen al weg.

Met minder dan 2% marktaandeel is BlackBerry zo goed als weggevaagd van de markt. Helaas hebben de Z10, Q5 en Q10 hier geen verandering in gebracht. Ook de Z30 is niet het verlossende toestel voor BlackBerry. Wij verwachten, dat het bedrijf op korte termijn van de beurs wordt gehaald, nadat de diverse onderdelen aan verschillende partijen verkocht zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel