Bellen tijdens vlucht blijft verboden

Mag het nu wel of niet? British Airways is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die vanaf vandaag het toestaat aan reizigers om tijdens de start en landing gewoon gebruik te blijven maken van elektrische apparaten, zoals mobiele telefoons, computers, e-readers en tablets. Uit Amerika komen juist vandaag berichten dat de luchtvaartmaatschappijen Delta en JetBlue het bellen aan boord van een vliegtuig blijven verbieden.

Voorwaarde bij British Airways is overigens wel dat de apparaten gedurende de hele reis, dus ook bij het instappen en bijvoorbeeld taxiën op de luchthaven, in de zogenaamde 'vliegtuigstand' zijn gezet. Het bellen en versturen en ontvangen van data blijft dus verboden. Volgens BA krijgen reizigers op deze manier ruim 30 minuten meer tijd om in het vliegtuig een film te kijken of een elektronisch boek te lezen.

Delta is vooral fel gekant tegen het bellen aan boord omdat het andere passagiers teveel zou afleiden. Op termijn is Delta wel bereid om het gebruik van elektronica aan boord toe te staan. Jetblue is teruggekomen op haar beslissing en heeft nu weer een ban op bellen ingevoerd.

De Europese commissie heeft recent het gebruik van 3G en 4G services tijdens de vlucht goedgekeurd maar dan alleen als het vliegtuig boven de 3.000 meter vliegt. Dit gaat ervoor zorgen dat op termijn bellen en surfen in de lucht realiteit gaat worden.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat de KLM gaat doen. De verwachting is dat zij BA's voorbeeld volgt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel