BCom Mobile B.V. kondigt met trots haar Zone 1 gecertificeerd smartphone aan: de EX-SM14.

"Slimmer werken in gevaarlijke omgevingen", zegt het allemaal. Onze ATEX gecertificeerde smartphone veranderd de manier van werken in gevaarlijke omgevingen. Moderne specificaties gecombineerd met een robuuste en waterdichte behuizing, maken oplossingen mogelijk die voorheen ondenkbaar waren in onze branche.

Communicatie met spraak, beeld en elektronische berichten is nu mogelijk in explosieve atmosferen. De EX-SM14 brengt video vergaderen en ondersteuning op afstand naar het hart van onderhoudswerkzaamheden: Zone 1. Geïntegreerde ondersteuning voor push-to-talk (PTT), middels een speciale knop, maakt snelle communicatie mogelijk tussen één of meerdere ontvangers.

Veiligheid, een extreem belangrijk aspect in de Olie & Gas industrie, wordt volledig ondersteund met automatische monitoring van gezondheid- en omgevingsvariabelen. De EX-SM14 gaat hiermee verder dat de functies van een een normale smartphone. Gegevens over de gezondheid van de gebruiker en zijn direct omgeving worden geheel automatisch gerapporteerd waarmee tijdig en effectief gereageerd kan worden persoonlijke ongevallen en gevaarlijke situaties.

Ontworpen voor de industrie. De EX-SM14 is extreem klein en licht van gewicht gegeven zijn mogelijkheden en tevens sterk genoeg om de gevaren te trotseren die medewerkers in explosiegevaarlijke omgevingen trotseren. Randen met veel grip voorkomen dat de smartphone onbedoeld uit je hand kan vallen, zelfs als je werkhandschoenen draagt. Geïntegreerde bedieningsknoppen voorkomen slijtage en onbedoeld gebruik. Andere functies die speciaal voor de industrie zijn ontworpen zijn: IP68 waarschuwingsberichten, automatische uitschakeling bij te hoge omgevingstemperaturen en een gebruiksduur van meer dan twee werkdiensten. De EX-SM14 is de meest duurzame, effectieve en veilige smartphone beschikbaar in Zone 1. Met zijn unieke BCom blauwe behuizing markeert hij een nieuw tijdperk.

Cost of Ownership is een belangrijke drijfveer in de Olie & Gas industrie. De gecombineerde mogelijkheden van de EX-SM14 samen met de software toepassingen ontwikkeld door BCom en haar partners, staat herontwerp van het traditionele veiligheidsbeleid toe, communicatie infrastructuren en werkprocessen (standard operating procedures). Slim kunnen werken in explosieve atmosferen zal de kostenstructuur van huidige operaties sterk verlagen en tevens het veiligheidsniveau verhogen.

De EX-SIM14 is in Nederland te koop via Bcom Solutions voor € 1.449 exclusief BTW. De eerste rugged smartphone van Bcom, de SA-SM14  kan besteld worden bij Bcom Safe and secure voor € 749 exlclusief BTW maar wel met een gratis 32 GB SD-kaart. 

De SA-SM14 is al wat langer te koop in Nederland en is echt een high-end ruggedized smartphone. Zo is het de eerste stuitertelefoon in Nederland dat een 4,5" scherm heeft met een resolutie van 1280 * 720. Bij de meeste andere rugged toestellen is de resolutie een stuk lager. En juist onder moeilijke omstandigen is het van belang om informatie op het scherm goed te kunnen lezen. En dat kan prima met deze SA-SM14. Kijk voor alle specificaties van dit toestel hieronder:

Smartphone

SA-SM14

Ingress Protection Rating

IP68 Waterproof 40 min. submersed in 1.2 meters water

Camera

8 Megapixel back/ 2 Megapixel camera front

Display

4.5 Inch (LCD) high impact resistant WVGA 1280x720 with high brightness capacity

Bluetooth

4.0

Telecom network support

GSM:850/900/1800/1900MHz WCDMA:850/1900/2100 MHz

High Speed Downlink Packet Access: 42.2 Mbps Uplink speed : 11,5 Mbps

Wifi

802.11 b/g/n

Sensors

GPS, A-GPS, EPO, Accelerometer, Gyro, Compass, Auto light sensor

OS

Android 4.2 Jelly Bean

Chipset

MTK, MT6589T Coretex A7 with PowerVR Series5XT GPU (28nm architecture)

CPU Speed

Quad core 1.5 Ghz

Memory

1 Gigabyte

Storage Memory

3 Gigabyte + micro SD Card (32GB) included

Battery

Li-ion minimum 2200 mAh

Special features

Dual Sim / Dual Standby / Man Down /Track Trace / Additional Bluetooth integration

Operating Temperature

-20°C to +60°C

Dimensions

76x148x18mm(WxLxD)

Weight

209 gram

Integration

Remote Management Device Software/ Live Video & audio conference Streaming applications/ Push to Talk /3rd party Database integration

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel