Apple verdient een vermogen op de iPhone 6 en 6 Plus

Hoe duur is het voor Apple om een iPhone 6 en 6 Plus te produceren? Onderzoekers van het Amerikaanse bedrijf IHS hebben hier naar gekeken. Volgens hen kost het Apple aan materiaal en arbeid € 155,50 om een iPhone 6 16 GB in China te laten maken. Voor de duurste nieuwe iPhone, de 6 Plus 128 GB, is Apple € 204,48 kwijt.

Als deze bedragen kloppen – en hier twijfelen wij niet aan – dan maakt Apple ook op de nieuwe iPhones weer een gigantische brutomarge.

Voor alle modellen is Apple’s marge meer dan 73%. En dat is veel. Heel veel.

Hoe vergelijkt de kostprijs van de iPhone 6 en 6 Plus zich met andere smartphones? Over deze kosten (eigenlijk de Bill of Material plus arbeidskosten) heeft Telebeeld al eerder over gepubliceerd.

De Samsung Galaxy S5 blijft een van de duurste toestellen om te maken. Verder valt het op dat de iPhone 6 16 GB Apple slechts € 12,22 meer kost om te maken. Dit terwijl de 6 wel € 100 duurder is in de winkel.

Het duurste component van iedere smartphone is het scherm. IHS heeft berekend dat Apple voor een iPhone 6 scherm € 35 betaald en voor een 6 Plus scherm iets meer namelijk € 41. Beide schermen worden geproduceerd door LG en Japan Display. Een A8 processor kost slechts € 15,55.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel