Apple groeit nog in Amerika en domineert met Android de markt

Apple is opnieuw verreweg de grootste speler op de Amerikaanse smartphonemarkt en stijgt zelfs licht. comScore, een Amerikaans onderzoeksbureau, komt om de drie maanden met de marktaandeelcijfers. In de periode juni, juli en augustus steeg Apple’s aandeel licht met 1,5% ten opzichte van de drie maanden ervoor tot 40,7%

Ook Samsung stijg licht en het geplaagde HTC – dat recent hun eerste verlies ooit bekend maakte – daalt met 1,3%. De grootste verliezer is echter BlackBerry, die totaal uit het overzicht is verdwenen.

Ruim 145 miljoen Amerikanen hebben nu een smartphone en dat is 60,8% van de totale markt. Dit is substantieel lager dan bijvoorbeeld het smartphone-aandeel in Nederland.

Apple was dus weer buitgengewoon succesvol en dat is nog voor de introductie van hun twee nieuwe telefoons in september. Het marktaandeel van Android daalt in deze periode zelfs licht, maar blijft met 51,5% nog wel de grootste. Samen met Apple is er sprake van totale marktdominantie met een gezamenlijk aandeel van 92,3%.

BlackBerry’s BB10 en BB7 zijn samen nog net iets groter dan Windows Phone, maar laten wel een dalende trend zien. Afgelopen vrijdag maakte Nokia bekend dat zij Symbian van 1 januari 2014 niet meer ondersteunen. Kijkt naar hun geringe en zelfs nog dalende marktaandeel lijkt dat op een wijze beslissing.

De best bezochte mobiele website in Amerika is Google, terwijl de meeste gebruikte app in Amerika die van Facebook is.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel