ALDI did it again. De AT-AS50Q is de perfecte 5" smartphone voor

Op de redactie ontvingen wij een sample van de Wolfgang AT-AS50Q. De nieuwe ALDI 5” smartphone die vanaf komende zaterdag 7 december voor slechts € 159 te koop is. Bij iedere nieuwe aanbieding vragen wij ons af of die de vorige actie zou kunnen overtreffen. Ook dit keer is het wederom een onmogelijk goede deal geworden.

Om maar met de deur in huis te vallen. Het enige negatieve punt dat wij kunnen vinden is het feit dat de micro-USB laadport aan de bovenkant van het toestel zit. Dat maakt het bellen en laden op hetzelfde moment lastig. En ja, de achterkant voelt een beetje goedkoop aan. Maar misschien toch ook weer niet. Het plastic is krasbestendig en omdat het matzwart is, heeft het ook wel een chique uitstraling. Bijkomend voordeel is dat de achterkant eenvoudig te verwijderen is. Je loopt geen risico om een nagel te breken. Ook dit keer kun je twee normale simkaarten installeren. Omdat de telefoon slechts 8,7 mm dik (of liever dun) is, is de accu flinterdun maar heeft het toch een vermogen van 2100 mAh. Hierdoor heeft de telefoon een ultra lange stand-by tijd en is opladen slechts sporadisch nodig. Pluspunt is ook dat de batterij niet geïntegreerd is en dus makkelijk is om te ruilen.

Op de smartphone is Android 4.2 geïnstalleerd. Zoals altijd kiest ALDI ervoor om het toestel zo kaal mogelijk uit te leveren. De consument kan zelf bepalen welke apps worden gedownload. Geen poespas, maar gewoon lekker basaal. De lader en de meegeleverde USB-kabaal zijn beide zwart, wat weer mooi past bij dit toestel. De accessoires worden gecomplementeerd met een zwarte, zeer degelijk uitgevoerde headset. Ook vind je in de doos een korte Nederlandstalige handleiding en een servicekaart. Hierop informatie over de garantietermijn, 24 maanden, en wat je moet doen in het geval dat het toestel service nodig heeft.

Het grote scherm van 5” leest prettig. De resolutie van 965 * 540 is wat aan de lage kant. Dit wordt gedeeltelijk teniet gedaan door de scherpte van de IPS-technologie. Een eerste snelle test laat zien dat het prima voldoet, zeker als je bedenkt dat dit toestel bij de ALDI ligt voor € 159. De processor, het kloppende hart van deze smartphone, is een 1,2 quad-core CPU van MediaTek. Deze chip is zeker niet te snelste maar voor een entry-level toestel van een uitstekende kwaliteit. Samen met  het 512 MB werkgeheugen krijgt de gebruiker een gemiddelde prestatie. 4 GB aan opslagruimte is niet royaal maar gelukkig wel uit te breiden met standaard SD-kaarten tot 32 GB. De autofocus camera van 8 MP is uitgerust met een LED flitser. De eerlijkheid gebied dat dit wel een unicum is bij zo’n relatief goedkope telefoon. De webcam is 3 MP. Voldoet dus prima om mee te skypen.

Al met al heeft ALDI weer een prima aanbieding. Natuurlijk zijn de technische specificaties niet ‘top of the bill’. Toch is het geen middelmatige smartphone. In het dagelijkse praktijk kun je heel goed met deze nieuwe Wolfgang AT-AS50Q werken. Plezierig is de geringe prijs. ALDI did it again!

Lees hieronder de volledige press release:

Natuurlijk, wie zijn mobiel uitsluitend gebruikt om mee te bellen heeft aan een klein scherm meer dan voldoende. Maar voor steeds meer mensen is de smartphone uitgegroeid tot een persoonlijk en draagbaar centrum van entertainment. Video's kijken, foto's maken en spelletjes doen gaat nu eenmaal beter op een groter scherm. Reden waarom de smartphones met een schermgrootte van 5 inch aan een onstuitbare opmars begonnen zijn.

Ook het nieuwste toestel in het assortiment van Aldi, de Wolfgang AT-AS50Q, beschikt over een 5 inch qHD IPS-scherm. Het toestel – voorzien van een snelle Quad-Core processor – ligt zaterdag 7 december in de schappen. Daarmee komt de supermarktketen tegemoet aan de functionele veelvraten onder de smartphone-gebruikers die zoveel mogelijk functies in één apparaat bij zich willen dragen.

Ambiance Technology zelf spreekt van een ‘unieke actie’. Nooit eerder werd een smartphone met zoveel geavanceerde specificaties tegen een dergelijk lage prijs aan aangeboden. Dat het de fabrikant gelukt is budget en high-end in één toestel te verenigen, mag volgens Ambiance Technology gerust spectaculair worden genoemd.

Ooit kleefde aan een dergelijk compleet toestel het nadeel dat het de omvang en het uiterlijk van een zogeheten 'koelkast' kreeg. Maar leverancier Ambiance Technology heeft dat bij de nieuwste Wolfgang ondervangen door het toestel zowel licht als dun te maken. Zo neemt het model in de tas of binnenzak toch niet al te veel ruimte in beslag.

En dat voor zover er überhaupt nog mensen zijn die eraan toe komen hun smartphone op te bergen tussen al het Whatsappen, Facebooken, Skypen en internetten door. Want met een 8 Megapixel camera is er altijd wel iets te vinden wat de moeite waard is vast te leggen en te delen. En dankzij de Quad-Core processor, die voor een goede videoverwerking zorgt, en het heldere, grote scherm is ook het gamen en bekijken van video's lang vol te houden.

Aldi heeft met Wolfgang een hele range aan betaalbare smartphones in huis. De supermarktketen richt zich daarmee zowel op de veeleisende voorhoede van smartphone-kenners als de praktische no-nonsense gebruiker. Met het jongste model in de Wolfgang-familie lijkt Aldi op beide doelgroepen te mikken. De Wolfgang AT-AS50Q gaat 159 euro kosten en is, zoals het een goede Wolfgang betaamt, SIM-lockvrij en voorzien van de Dual-SIM feature. Zo kan de gebruiker een zakelijk èn een privé-nummer op hetzelfde toestel gebruiken, of een voor hem zo voordelig mogelijke combinatie maken van providers.

Belangrijkste specificaties van de AT-AS50Q op een rij:

  • 8,7 mm dik
  • 5" qHD IPS-scherm
  • 512 MB Werkgeheugen
  • 4 GB Opslaggeheugen
  • 8 Mpx AutoFocus camera + 3 Mpx camera (voorzijde)
  • MT 6589M 1.2 GHz Quad-Core Cortex-A7 processor
  • Android 4.2 (Jelly Bean)
  • GSM 900/1800 MHz
  • UMTS 2100 MHz
  • Batterij: 2100 mAh
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel