Advies: stop met BlackBerry!

Het wordt zakelijke mobiele gebruikers sterk ontraden om BlackBerry smartphones te blijven gebruiken binnen hun organisaties. Het bekende Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner komt met deze aanbeveling, nog voordat BlackBerry hun desastreuze tweede kwartaal cijfers bekend maakte. Zij adviseren om binnen zes maanden over te stappen op andere toestellen.

Gartner maakt zich vooral zorgen over het voortbestaan van BlackBerry en hun vermogen om BlackBerry services te blijven ondersteunen. Ook het feit dat BlackBerry misschien aan een buitenlandse - lees Chinese - partij wordt verkocht, wordt als zeer negatief gezien.

Gartner komt met 3 opties:

  1. Stop onmiddellijk met BlackBerry
  2. Bevries verdere uitrol van BlackBerry en laat een kleine gecontroleerde groep doorwerken met BlackBerry tot er een alternatief is gevonden
  3. Upgrade heel kleine groep gebruikers zo snel mogelijk naar BB10 en migreer anderen naar iOS en Android

In een reactie geeft BlackBerry aan dat Gartner's rapport pure speculatie is en dat BB10 het enige besturingsysteem is dat gebruikt mag worden door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Hoe je het went of keert, dit is geen goed nieuws voor BlackBerry. Als een toonaangevend adviesbureau als Gartner zich van je afwendt, heeft dit zeker gevolgen voor de verkopen in de nabije toekomst.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel