ACER toont nieuwe Liquid Jade S smartphone op CES

Acer breidt heeft bekendgemaakt de Liquid Jade-serie te gaan uitbreiden met een nog snellere en beter presterende smartphone: de Liquid Jade S. Net als de oorspronkelijke Liquid Jade blijft ook de nieuwe S-versie verbazen, met zijn superstrakke uiterlijk, 4G LTE-connectiviteit, pure Octa-core-verwerkingskracht met 64-bits architectuur en een nieuwe, verbeterde camera met spraakbesturing.

Ongekende snelheid

De Liquid Jade S is ontwikkeld als elegante, maar toch krachtige smartphone. Het is de eerste smartphone met de nieuwste 64-bits Octa-core-processor van MediaTek (MT6752M), die het toestel tot 2,5 keer sneller maakt dan de traditionele smartphones met quad-core die nu verkrijgbaar zijn. Dankzij de ondersteuning van 4G LTE (categorie 4) is snelle connectiviteit mogelijk, zodat vrijwel overal ter wereld op internet kan worden gesurfd, content kan worden gestreamd en kan worden gedownload. "We vinden het fantastisch om samen met onze goede partner Acer de nieuwe Liquid Jade S op de markt te brengen. De technologie van MediaTek versnelt de wereldwijde overgang naar LTE en de MT6752M-processor brengt hoogwaardige prestaties naar het grote publiek. Met deze chip, 1.5GHz ARM Cortex A53 CPU’s, kan Acer klanten tegemoetkomen die op zoek zijn naar snellere en krachtigere 64-bits mobiele Android-besturingssystemen", aldus Jeffrey Ju, SVP en General Manager Wireless Communication bij MediaTek. Met zijn grafische Mali T760-chip staat de Liquid Jade S ook garant voor hoogwaardige beelden en naadloze grafische prestaties: fantastisch voor games, maar ook voor een soepel werkende gebruikersinterface. Het toestel wordt geleverd met Android 4.4 Jelly Bean, maar is ook geschikt voor Android 5.0 Lollipop, dat later in 2015 wordt verwacht.

Legendarische vormgeving

De toestellen uit de Liquid Jade-reeks hebben een superieure vormgeving en het nieuwe model is daarop geen uitzondering: zijn volledig afgeronde behuizing met gebogen oppervlak is een toonbeeld van elegantie en verfijning. Het nieuwe toestel is 7,78 mm dun en weegt slechts 116 gram. Daarmee is het een van de elegantste en lichtste 5-inch LTE-smartphones op de markt. De Liquid Jade S ligt goed in de hand en is met één hand te gebruiken, mede dankzij de extra grip van de HD-structuur op de achterkant. Allen Burnes, Vice-President Smartphone Business van Acer Europe, licht toe: "We hebben fantastische feedback gekregen op het baanbrekende ontwerp van de eerste Liquid Jade. Dat was een van de mooiste handsets die in 2014 op de markt werden gebracht en we kregen er de prestigieuze Good Design-award voor. Voor de Liquid Jade S is dit bekroonde ontwerp aangevuld met een lange reeks nieuwe functies, waardoor deze dunne, lichte en elegante smartphone van Acer nog beter tot zijn recht komt."

Fantastische camera

De Liquid Jade S heeft een 13-MP camera met F1.8-diafragma op de achterkant, voor perfecte foto's in alle omgevingen, ook als daar bijna geen licht is. Ook de voorkant is voorzien van een camera (5 MP), om perfecte selfies mee te maken. De camera's van de Liquid Jade S kunnen met spraak worden bediend. De opdrachten zijn eenvoudig, bijvoorbeeld "Cheese" om een opname te maken of "Selfie" om over te schakelen van de camera op de achterkant naar die op de voorkant en die mooie glimlach snel vast te leggen. Via de intuïtieve interface heeft de gebruiker totale controle over de camera's, van de filters tot en met de aanpassing van de belichting. Ook introduceert Acer op de Liquid Jade S voor het eerst een reeks exclusieve modi op de Jade S: Dual Shot geeft gebruikers de mogelijkheid een collage te maken van gelijktijdige opnamen van de camera's aan de voor- en achterkant voor Picture-in-Picture en Video-in-Video, Gourmet Mode zien opnamen van heerlijkheden er op Instagram nog smaakvoller uit. Voor de technisch minder onderlegde gebruiker is er Auto Scene Detect, waarmee intuïtief de beste camera-instellingen worden gekozen.

Mooi van buiten én van binnen

De Liquid Jade S heeft niet alleen exclusieve camerafuncties, maar is ook nog eens compatibelmet de beste technologieverbeteringen van Acer. AcerEXTEND geeft gebruikers - bekabeld of draadloos - volledige controle over hun smartphone via hun Windows-pc. Zo kunnen ze tekst invoeren op het toetsenbord, bestanden slepen en neerzetten en op een totaal nieuwe manier multitasken. De Liquid Jade S wordt geleverd met de nieuwe waardevolle service AcerNAV (1), gratis offline navigatiesoftware van TomTom en TripAdvisor POI. Daarmee kunnen gebruikers ook zonder abonnement zowel thuis als in het buitenland navigeren.

En er is meer.

De Liquid Jade S is hybride met een microSD/dual nano-SIM kaart. Wie dat wil, kan de microSD-kaart vervangen door een tweede nano-SIM kaart en zo vanaf één apparaat twee nummers gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk nummer en een privénummer, of een nummer voor het lokale netwerk en een voor onderweg, om beter bereikbaar te zijn en de kosten onder controle te houden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Liquid Jade S is met ingang van januari in twee kleuren (Cosmic Black en Lunar White) vanaf € 299,- verkrijgbaar bij geselecteerde winkeliers in Benelux.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel