Acer komt met nieuwe smartphone en tablets

Hoewel Acer een van de grootste spelers is op de computer- en tablet markt hebben zij tot op heden nog niet echt voet aan de grond gekregen als telefoonfabrikant. Vorig jaar is nog het hele topmanagement ontslagen met als doel deze negatieve trend te doorbreken. Helaas is dit in Nederland zeker nog niet gelukt en blijft het aanmodderen.

In Berlijn kondigt Acer twee nieuwe Android smartphones aan. Eigenlijk één want het enige verschil tussen de Liquid Gallant en de Liquid Gallant Duo is dat de laatste een dual-sim telefoon is. Beide toestellen komen volgende maand beschikbaar. De Liquid Gallant (Duo) heeft een scherm van 4,3”, 1 GHz CPU en draait op Android 4.0. Daarnaast beschikt de telefoon over een 5 MP camera en verder als extra Surround Sound.  De smartphone komt in het wit en je raadt het zwart. Al met al niet echt spectaculair. Acer wil op dit moment nog niet aangeven wat de te verwachte prijs gaat worden.

Ook komt Acer met twee nieuwe Windows 8 tablets. De Iconia W5 is een zogenaamd hybride tablet met een 10” scherm en wordt standaard met een toetsenbord geleverd. Je kan het keyboard gemakkelijk loskoppelen zodat je een normale tablet krijgt.

De Iconia W7 krijgt een extra groot scherm van 11,6” en een maximale resolutie van 1920 * 1080. Dit is goed maar haalt het niet bij de nieuwe iPad. Voor deze tablet is optioneel een toetsenbord beschikbaar. Prijzen en eerste leverdata zijn nog niet bekend. Ook de W7 draait op het nieuwe Windows 8.

Acer blijft het goed doen in de tablet markt. Beide nieuwe modellen zullen zeker dan ook hun plaats in Nederland verdienen. Voor de smartphones is het een volstrekt ander verhaal. Ook met deze nieuwe telefoons komt Acer geen stap vooruit. Het is tijd voor iets revolutionairs.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel