Aantal ingeruilde smartphones explodeert met 163% na introductie iPhone 6 en 6 Plus

In september ruilde 51,48% van de bezoekers van de Engelse recycle-vergelijking website CompareMyMobile hun toestel in om vervolgens een Apple iPhone 6 of 6 Plus te kopen. In april bij de introductie van de Samsung Galaxy S5 vertelde 21,21% dat zij hun toestel inruilde om vervolgens een S5 te gaan kopen.

Het meest werd de iPhone 5 ingeruild (56,23%), gevolgd door de 5S (20,45%) en de 4S met 4,79%. Het aantal toestellen dat via een recycle-site werd verkocht steeds vlak na de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus met maar liefst 163,2%.

De Engelse inruil top 10 wordt natuurlijk aangevoerd door de Apple iPhone 5. De eerste niet iPhone is de Samsung Galaxy S3 die op plek drie staat.

In Nederland – gegevens ontvangen via Techreturns - hebben wij nog een volstrekt andere top 10. Bij ons is het meest populaire toestel om in te ruilen nog altijd de iPhone 4S. De S3 staat bij ons op de tweede plaats. Hoewel het overzicht gedomineerd wordt door Apple en Samsung komen wij toch ook een Huawei (voor het eerst) en een HTC tegen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel