Twee nieuwe Kindle Fire tablets

Het kan natuurlijk niet uitblijven na het nieuws van Google over hun nieuwe 7 inch Nexus tablet. De Nexus is in de US al omgedoopt tot ‘Kindle killer’. De Kindle is in Nederland niet zo bekend maar is een entry-level tablet, onder de $ 200, van de online boekenreus Amazon. De tablet wordt aangeprijsd als een soort e-reader plus. Hoewel Android het besturingssysteem is, zijn er nogal wat aanpassingen gedaan door Amazon. Zo kan je geen apps downloaden vanuit de Google Play store maar alleen uit Amazon’s eigen app winkel. Primaire functionaliteit is de e-reader.

Er waren nogal wat klachten over vooral de plastic behuizing van de Kindle Fire. Met beide nieuwe modellen schijnt dit verholpen de zijn. Volgens BGR, een Amerikaanse techblog, komt Amazon met twee metalen versies op de markt. Een nieuw 10 inch model, codenaam Hollywood, en een 7 inch opvolger van de huidige Kindle Fire, Coyote gedoopt. De tablets worden ook wat dunner. Het 10 inch model zou een quad-core processor krijgen en een camera. Beide modellen krijgen een handige microUSB poort en wellicht ook HDMI.

Hoewel Amazon op dit moment nog niet direct in Nederland verkoopt, met een Holland specifieke website, gaat dit wel veranderen. Amazon heeft al enige tijd geleden aangekondigd de concurrentie met vooral Bol.com aan te willen gaan. Met alle recente introducties van nieuwe, snellere en betere tablets is het tijd voor de Telecom vakhandel om haar positie te gaan bepalen. De meeste van de tablets worden direct aan eindgebruikers verkocht. Hier kan dus maar een beperkte rol in worden gespeeld. Nee, de enige manier om toch wat op geld te verdienen op de tablet tsunami is door je te richten op accessoires. Daar ligt het geld voor het oprapen en krijg je nog klanten naar je winkel. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel