Samsung verlegt grenzen met nieuwe GALAXY NotePRO en TabPRO

Samsung presenteert op elektronicabeurs CES in Las Vegas vier high-end tablets. Met de nieuwe series GALAXY NotePRO en TabPRO verlegt de fabrikant opnieuw de grenzen van wat met innovatieve technologie mogelijk is. “De komst van de NotePRO en TabPRO toont dat Samsung leider is in de tabletmarkt”, zegt Willem Visser, Director IT & Mobile bij Samsung Nederland.

“De vier nieuwe tablets zijn het resultaat van Samsungs drang naar innovatie op het gebied van technologie en design”, aldus Visser. ‘Ze zijn voorzien van een kraakhelder beeldscherm, krachtige processoren, een strakke vormgeving en een uitgebreid pakket van innovatieve toepassingen. Dit staat garant voor talloze uren optimaal gemak en plezier voor de consument en de zakelijke gebruiker.”

Zowel de GALAXY TabPRO als de NotePRO krijgt een variant met ’s werelds eerste 12,2-inch WQXGA breedbeeldscherm (16:10) en een resolutie van 2560x1600 pixels. De extra brede schermen, ter grootte van een A4, zijn vooral handig bij het bekijken van Full HD video’s en bij het doornemen van veel informatie. De tablets zijn voorzien van een dun en licht frame dat prettig in de hand ligt. Van de TabPRO demonstreert Samsung ook modellen van 10,1 en 8,4 inch.

Blijf in één oogopslag op de hoogte van je favoriete online content met Magazine UX. De UX is speciaal geoptimaliseerd voor een breed beeldscherm en maakt het mogelijk om je favoriete content in een dashboard samen te brengen. Magazine UX toont automatische feeds of nieuwsupdates van content die jij belangrijk vindt. Door gebruik te maken van een schermgrootte die vergelijkbaar is met het materiaal van traditioneel magazineformaat, is de inhoud makkelijker te bekijken in de oorspronkelijke indeling bij het lezen van digitale tijdschriften of e-books.

Krachtige features
Speciaal voor de intensieve gebruiker beschikken de GALAXY NotePRO en TabPRO series over een rijk palet van innovatieve toepassingen om het werk te vergemakkelijken.

Zo kun je het scherm met behulp van Quad View splitsen in twee, drie of zelfs vier vensters. Het is mogelijk om een toepassing in meerdere vensters te openen en inhoud van het ene venster naar het andere te schuiven. Een full format virtueel toetsenbord geeft de gebruiker voldoende ruimte om eenvoudig tekst te typen.

Bovendien zijn de tablets voorzien van Hancom Office, een mobiele toepassing voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties.

Daarnaast is de NotePRO voorzien van de S Pen, een tool die meer is dan alleen een stylus. Hij is drukgevoelig, opmerkelijk nauwkeurig en geeft toegang tot aanvullende toepassingen, zoals Action Memo, Scrapbook, Screen Write en S Finder. Met de Pen Window teken je snel een venstertje waarna je direct toegang hebt tot unieke in-applicatiemogelijkheden, zoals YouTube of calculator.

Remote PC is een handige toepassing voor onder andere de zakelijke gebruiker. Het geeft je via de NotePRO en TabPRO toegang tot je PC, zodat je bestanden op afstand kunt wijzigen en opslaan.

Op beide high-end tabletseries is Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd. Met deze tool voor videoconferencing kun je gemakkelijk onderweg deelnemen aan zakelijk overleg. Het opstarten van een sessie doe je direct vanuit je adreslijst, een unicum voor Android-toestellen. Met Samsung e-Meeting kun je tijdens een meeting documenten delen zonder dat je bent verbonden met een centrale server of IT-netwerk.

Bovenop de genoemde toepassingen voorziet Samsung zijn NotePRO en TabPRO-tablets van een uitgebreid pakket van veelgebruikte apps, zoals Evernote en Sketchbook Pro. Ook biedt Samsung twee jaar gratis 50GB Dropboxruimte aan.

Samsung levert de GALAXY NotePRO en TabPRO-series in de varianten Wi-Fi only en Wi-Fi LTE. Het intern geheugen is 32GB met een mogelijke uitbreiding via MicroSD (tot 64GB).

De nieuwe tablets komen in het eerste kwartaal van 2014 in Nederland op de markt.

De volgende versies zijn beschikbaar:

  • GALAXY NotePRO 12,2 inch met 32GB - WiFi voor € 749,-.
  • GALAXY TabPRO 12,2 inch met 32GB - WiFi voor € 649,-.
  • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB - WiFi voor € 479,-.
  • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB - LTE voor € 609,-.
  • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB - WiFi voor € 389,-.
  • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB - LTE voor € 519,-.

Bovengenoemde verkoopadviesprijzen zijn inclusief BTW. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel