Samsung GALAXY Note 10.1 maakt haar debuut in het klaslokaal

De gloednieuwe GALAXY Note 10.1 maakt haar debuut in de klas. Het ROC van Amsterdam en ROC Flevoland zijn een bestuurlijke samenwerking aangegaan en samen zijn beide organisaties goed voor 40.000 studenten. In Flevoland is een grote stap gezet in modern onderwijs want 355 docenten zijn uitgerust met de Samsung GALAXY Note 10.1 om daarmee nieuwe onderwijsmogelijkheden te ontsluiten.

 

De docenten van ROC Flevoland hebben de primeur om de nieuwe GALAXY Note 10.1 te gaan gebruiken in de klas. De handzame Note 10.1 inch wordt op allerlei gebieden ingezet. Zo wordt de Note 10.1 gekoppeld aan het digitale presentiesysteem waarmee ROC Flevoland de aan- en afwezigheid van de studenten registreert. Tevens kan de docent in het zorg- en volgsysteem Trajectplanner de planning van opdrachten bijwerken, de belangrijkste punten uit voortgangsgesprekken noteren en de resultaten van de student bijhouden. De GALAXY Note 10.1 is het ideale device om snel en eenvoudig dit digitale studentenboek bij te houden.

Digitaal schoolbord

Ook studenten gaan de voordelen van de GALAXY Note 10.1 van dichtbij ervaren, want docenten gaan AllShare Cast gebruiken in het klaslokaal. Met AllShare Cast wordt het heel eenvoudig om bestanden onderling uit te wisselen tussen een tablet, PC, projector of televisie met DLNA. Docenten kunnen daardoor de lesstof uit hun GALAXY Note 10.1 direct in het klaslokaal projecteren. Alle lesstof, illustraties en videobeelden verschijnen op het projectiescherm terwijl de docent zich vrij kan bewegen door het klaslokaal. Met de bijbehorende S Pen – de digitale variant van een krijtje en aanwijsstok – kunnen docenten tegelijkertijd aantekeningen toevoegen aan hun presentatie.

Actief leren

De introductie van de GALAXY Note 10.1 bij ROC Flevoland toont aan dat de mogelijkheden van de GALAXY Note 10.1 (1,4 GHz quad-core processor, 2 GB RAM geheugen en 16 GB opslagcapaciteit) oneindig zijn. Samsung werkt momenteel aan de doorontwikkeling van nieuwe, ongelimiteerde (les)mogelijkheden van de GALAXY Note 10.1. Zo kun je als student de Note 10.1 bijvoorbeeld gebruiken als eTextbook. Met de S Pen maak je aantekeningen tijdens colleges, een thuisstudie of een groepsoverleg. De Samsung GALAXY Note 10.1 maakt tenslotte iedereen, ongeacht leeftijd productiever, creatiever en slimmer.

De Samsung GALAXY Note 10.1 met Wi-Fi heeft een verkoopadviesprijs van € 479,- incl. BTW. De GALAXY Note 10.1 met 3G en Wi-Fi kost € 599,- incl. BTW.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel