Ruim 2,8 miljoen tablet gebruikers in Nederland

In december 2011 hadden 1,7 miljoen Hollanders een tablet. In de eerste 6 maanden van 2012 is dit aantal gestegen met ruim 1 miljoen naar maar liefst 2,8 miljoen tabletgebruikers. Een kwart van iedereen die internet heeft de beschikking over een tablet. Een ongekend snelle penetratie. Volgens Telebeeld is er nog nooit zo snel nieuwe elektronica zo breed geaccepteerd. Een ware revolutie.

Hetzelfde onderzoek brengt ook na voren dat het meeste gebruik thuis plaatsvindt. 29% neemt de tablet ook mee naar buiten. Tablets worden vaak gebruikt. 73% van de gebruikers neemt de tablet minstens twee keer per dag in de hand. Natuurlijk is de meest gebruikte tablet Steve Job’s iPad. Ook hebben iPad gebruikers in de praktijk minstens twee keer zoveel apps gedownload als gebruikers van andere merken tablets. Hiermee wordt maar weer eens onderschreven dat apps enorm belangrijk zijn voor eindgebruikers. YouTube is de meeste gedownloade app. Logisch want dit zit bijvoorbeeld al standaard op de iPad. 

Wij verwachten dat in de komende 6 maanden het aantal verkochte tablets rond de 1,5 miljoen gaat liggen. Traditioneel is de zomer een goede tijd voor het kopen van een tablet. De meeste verkopen zullen echter plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2012 met de Sinterklaas- en Kerstverkopen. De herfst zal bol staan van nieuwe lanceringen. Google en Microsoft gaan hun eigen tablets verkopen. RIM schijnt met een 10 inch model uit te komen. Wat gaat Apple doen? Waarschijnlijk profiteren van hun nieuwe iPad3. De retailer kan hiervan volop profiteren en door het meteen mee verkopen van accessoires ook nog geld verdienen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel