Qualcomm blijft de grootste

De processorenfabrikant Qualcomm, maker van onder andere de populaire Snapdragon CPUs, blijft de mobiele telefoonmarkt domineren, aldus onderzoek van Strategy Analytics. Meer dan 50% van alle gebruikte chips in het derde kwartaal van 2013 kwamen uit de fabrieken van dit Amerikaanse bedrijf.

Apple blijft op de tweede plek staan maar vooral de opkomst van MediaTek is opmerkelijk. Hun CPUs worden gebruikt in entry-level smartphones en juist dit segment groeit het hardst. De verwachting is dat MediaTek in de loop van 2014 Apple gaat passeren en Qualcomm's marktaandeel gaat benaderen. Daarnaast gaat Intel proberen om ook in deze markt een voet aan de grond te krijgen. Daarnaast moeten wij Samsung niet uitvlakken. Met hun nieuwe Exynos, een CPU die ook LTE integreert, kunnen zij wel eens een groot marktaandeel pakken.

Op de tabletmarkt is Qualcomm juist de 'challenger'. Twee kwartalen geleden kwam het bedrijf niet eens voor in de top terwijl het nu na Apple al de grootste is.

Hoewel nog niet in de top drie, groeiden zowel Marvell als Nvidia, bekend van de Tegra procesoren, beide met meer dan 10%.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel