Nokia stopt verkoop tablet - Lumia 2520 - vanwege levensgevaarlijke lader

Nokia adviseert gebruikers van hun nieuwe Lumia 2520 tablet om de meegeleverde standaard oplader de AC-300 niet meer te gebruiken. Deze charger is bij de tablet meegeleverd in Oostenrijk, Finland, Denemarken. Duitsland, Rusland, Zwitserland en Engeland. Hetzelfde geldt voor de reisoplader voor de 2520: ook niet meer gebruiken.

Volgens Nokia is gebleken, tijdens een interne controle, dat onder bepaalde omstandigheden de plastic buitenkant van de oplader – die niet door Nokia zelf is geproduceerd - kan loslaten waardoor de gebruiker een schok kan krijgen. In totaal zijn er volgens Nokia ruim 30.000 van deze gevaarlijke laders geleverd. Dit is natuurlijk een groot probleem als je zo’n tablet hebt. Immers de tablet kun je niet via een standaard mini-USB kabel laden. Nee, je hebt echt een speciale unieke Nokia lader nodig.

Nokia is tijdelijk gestopt met de verkoop van deze tablet. Volgens het bedrijf moet eerst dit probleem worden opgelost. Nokia is hard op zoek naar een alternatieve leverancier. Het zit Nokia net mee. Nog maar enkele jaren geleden werd het bedrijf opgeschrikt door accu’s die spontaan zouden ontploffen. Toen bleek dat het meestal om illegale, in China geproduceerde, namaak batterijen ging.

Wij zijn benieuwd of hiermee de deal die de Finnen met BCC – Nederlands grootste consumenten elektronica winkelketen - hebben gesloten over de verkoop van deze tablet, in gevaar komt. Vanaf half mei is de Nokia Lumia 2520 tablet exclusief bij BCC te koop voor € 499 inclusief BTW. Nokia heeft dus nog wel even om het probleem op te lossen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel