Nieuwe 8" Veronica tablet is de aantrekkelijkste tablet die nu te koop is

Van tijd tot tijd komen er nieuwe producten binnen op de redactie waardoor wij echt verrast worden. Zo ook weer deze week. Wij ontvingen van Empire hun laatste 8” tablet dat onder andere via het Veronica Magazine te koop is. De tablet wordt aangeboden voor slechts € 169 en dat lijkt een superkoop.

8” - of eigenlijk 7,8” -  is een populair formaat. Niets voor niets doet de iPad Mini het relatief goed in de markt en komen er later dit jaar verschillende nieuwe 8” Windows-tablet. Net even iets groter dan een standaard 7” tablet en makkelijker mee te nemen dan een 10” tablet. En juist dit segment groeit wereldwijd relatief het snelst.

De Veronica-tablet heeft een robuuste uitstraling en houdt lekker vast. De achterkant is van aluminium en krijgt mede hierdoor een chique uiterlijk. Bovendien is het scherm van glas. En dat zie je meteen. Het beeld is lekker scherp en heeft een prima werkbare resolutie van 1024 * 768.

De Wo32i is de eerste tablet die wij testen die een Intel processor heeft. Intel heeft grootse plannen in de tablet-markt en wil dit jaar nog de grootste leverancier van CPUs worden. Hun doel is om 40 miljoen processoren te gaan verkopen. Empire gaat daar met deze tablet zeker een steentje aan bijdragen. De gebruikte Intel Clover Trail Z2580 dual-core processor draait op 2 GHz en zorgt dat de tablet wordt gesteund door 1 GB werkgeheugen, in één woord supersnel is. In de processor zit extra cache ingebakken voor een nog snellere verwerkingstijd. Zo wordt dezelfde CPU ook door Asus en Dell in hun tablets gebruikt.

Zoals altijd bij Empire wordt ook deze tablet compleet afgeleverd. Er zit zelfs een metalen extern bluetooth toetsenbord bij dat ook meteen als beschermhoes, een hardcase, kan dienen. Hierdoor wordt voorkomen dat de tablet tijdens het vervoer beschadigd wordt en heb je ook altijd je toetsenbord bij je. Omdat de tablet een schermgrootte van 7,8” heeft, betekent dit wel dat het toetsenbord niet mega-groot is. De toetsen zelf zijn 1,2 cm * 1,2 cm met een tussenruimte van 4 mm. Ter vergelijking: toetsen op een notebook zijn zo rond de 1,5 cm * 1,5 cm. Toch merk je dat na korte tijd het keyboard vertrouwd aanvoelt en prima typt. De ‘enter’-toets is wel wat aan de kleine kant. Het toetsenbord kan via de bijgeleverde micro-USB kabel opgeladen worden en heeft een goede stand-by tijd. Het ‘pairen’ met de tablet gaat feilloos en gelukkig wordt het toetsenbord iedere keer herkend. Dit is bij veel – veelal goedkope – bluetooth keyboards een bekend probleem.

Wel valt ons op dat de kijkhoek van de tablet, wanneer die in de keyboard-case is geplaatst, niet optimaal is. De tablet staat teveel rechtop waardoor de zichtbaarheid van het scherm wordt beperkt. Dit treedt vooral op wanneer de tablet dwars/horizontaal staat. Verticaal heb je hier veel minder last van.

De 5 MP camera voldoet. Omdat de tablet geen flitser heeft, is het binnenkamers maken van foto’s niet aan te raden. Maar buiten – mits er voldoende licht is – werkt de camera gewoon goed. De webcam is 2 MP en dat is voor Skypen en video-callen genoeg. Zorg wel dat je goed in het licht zit, want anders is het beeld korrelig.

En met de relatief grote batterij van 4600 mAh hoeft de tablet niet continue aan de lader te liggen. De tablet wordt opgeladen via een mini USB terwijl het toetsenbord alleen micro USB accepteert. Ga je op reis dan moet je wel altijd twee verschillende kabels meenemen. 

Op dit moment is op de tablet nog Android 4.2 geïnstalleerd. Op zeer korte termijn wordt dit vervangen door Android 4.4 KitKat. De tablet ontvangt automatisch een update, zodrad het nieuwe besturingssysteem beschikbaar is. Gebruikers hoeven hier niets voor te doen.

Een grote plus is de bijgeleverde Nederlandstalige handleiding. Kort worden de belangrijkste functionaliteiten uitgelegd. Wel wordt er gesproken over het uitbreiden van het geheugen met een TF-kaart. Volgens ons wordt hiermee gewoon een SD-kaart bedoeld. Want die kun je aan de zijkant van de tablet invoeren. Dezelfde handleiding is overigens ook beschikbaar in het Engels.

Natuurlijk heeft de Veronica-tablet een sterke gelijkenis met iPad Mini. Het scherm heeft eenzelfde grootte en beide tablets zijn glanzend wit met een metalen achterkant. Ook zijn de tablets (rond de 320 gram) even zwaar. Maar een groot verschil zit er natuurlijk wel in de prijs. De Apple iPad is ruim twee keer zo duur als deze vriendelijk geprijsde tablet van Empire.

De Veronica tablet heeft prima specificaties,  is lekker snel, goed uitbreidbaar, heeft een mooi scherm, is compleet uitgevoerd en heeft een bijzonder aantrekkelijke prijs. Eigenlijk kunnen wij maar één conclusie trekken: een aantrekkelijkere tablet is op dit in moment in Nederland moeilijk te vinden.

O ja. Er loopt ook nog een speciale Sanoma-actie waarbij je deze tablet kunt kopen samen met een jaarabonnement op een blad naar keuze voor slechts € 199.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel