Meer bekend over de Google Nexus 7 tablet

Vandaag zijn er meer details uitgelekt in Australië over Google’s eigen nieuwe tablet, die net zoals hun eigen toestel, Nexus gaat heten. Zoals altijd is het maar de vraag of het lekken toevallig is gebeurd of wellicht toch heel slim door Google’s marketingafdeling in scene is gezet. Maar goed het resultaat is wel dat er een tipje van de sluier is opgelicht. En dat is goed nieuws. 

De tablet gaat draaien op Google’s laatste Android versie namelijk 4.1. Vorige week dacht Telebeeld nog dat het versie 5.0 zou zijn maar nu is toch echt wel duidelijk dat Jelly Bean 4.1 als versienummer meekrijgt. De Nexus 7 wordt in China geassembleerd door Asus. De volgende specificaties zijn bekend geworden. De processor, Nvidia Tegra 3, is een 1.3 GHz model dat eigenlijk standaard is op de meeste high end tablets. Het 7 inch scherm gaat zo verluid een resolutie krijgen van 1280 * 800. Lang niet zo spectaculair als de iPad3 dus. Maar wel redelijke specs. Standaard wordt de tablet met NFC uitgerust zodat je er ook bijvoorbeeld mee kan betalen. Logisch want Google Wallet, de applicatie die je NFC apparaat omtovert in een soort credit card, is erg strategisch voor het bedrijf. De accu gaat 9 uur mee en de tablet schijnt maar één camera te hebben. Echt spectaculair is de prijs. Het 8 Gb WIFI only apparaat gaat slechts $ 199 (€ 158) kosten. Het 1 Gb broertje $ 249 (€ 199). Een koopje dus.

In Nederland is er een tweedeling in de tablet markt. De meeste verkopen vinden plaats in het segment boven de € 500, voornamelijk Apple iPad en Samsung Galaxy Tab, of onder de € 150 via vooral speelgoedwinkels. De Nexus 7 zit aan de bovenkant van de low end markt maar biedt enorm veel voor relatief weinig geld. O ja de verwachting is dat de Google Nexus 7 al in juli op de markt komt. Dit wordt zonder twijfel een echte verkoop hit zo vlak voor de zomervakantie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel