LIDL-tablet te duur en verouderde specificaties

Ook de LIDL komt nu met een goedkope 7” Android tablet. Vanaf vandaag kun je een kindertablet kopen voor € 99,99. Hun grote concurrent ALDI is natuurlijk al jarenlang actief in dit segment, vooral met hun succesvolle Wolfgang smartphones. Maar is dit nu wel zo’n goede aanbieding van de LIDL?

Als wij kijken naar de technische specificaties dan vallen die zwaar tegen. Vooral het scherm – het duurste component van een tablet – is met een resolutie van 800 * 480 ver onder de maat. Daarnaast is op de tablet het oudere Android 4.1 geïnstalleerd en heeft de tablet een trage processor van 1 GHz.

Maar de grootste teleurstelling is toch wel dat je met deze LIDL-tablet geen toegang krijgt tot de app-store van Google, de Play Store. Hier kun je meer dan 1 miljoen Android apps vinden. Deze verouderde LIDL-tablet is niet door de keuring van Google gekomen en dus moet je het met een zeer karig alternatief doen: de Lexibook Market. Hier is een schamel aantal van 26.000 apps beschikbaar.

Met € 99,99 is de tablet ook niet echt super goedkoop. Zo kun je nu via bijvoorbeeld het AD een veel modernere Empire tablet kopen voor hetzelfde bedrag. Hiervoor krijg je dan een 7” tablet met een resolutie van 1024 * 600 en meteen Android 4.2.  Ook de processor is met 1,2 GHz net even iets sneller.

Deze AD-tablet heeft wel de goedkeuring van Google ontvangen en geeft je dus meteen toegang tot de Google App store. En dat is echt noodzakelijk. Kun je meteen de laatste kindersoftware downloaden en indien gewenst de nieuwste gratis ‘ouder controle’-software om zo je tablet om te toveren in een kindertablet. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel