Lenovo komt met nieuwe Yoga-tablet

Lenovo marktleider op het gebied van multimodus-computers, presenteerde vandaag de eerste Yoga tab met multimodus tijdens een livestream-lancering met Ashton Kutcher, de nieuwste productontwikkelaar van het bedrijf. Lenovo staat bekend om de vooruitstrevende innovatieve ‘multimodus’-apparaten, zoals de omkeerbare Yoga-laptop, en geeft gebruikers nu nieuwe mogelijkheden om alles uit hun tablet te halen.

De baanbrekende Yoga Tablet heeft drie unieke modi waarmee gebruikers beter gebruik kunnen maken van hun tablet. Dankzij de modi hold (in de hand), tilt (gekanteld) en stand (met een standaard) past de tablet zich aan op de gebruiker, in plaats van gebruikers te dwingen zich aan te passen op de technologie. Daarnaast gaat de Yoga Tablet op een volle batterij tot wel 18 uur mee. Hiermee past de tablet perfect bij de ultramobiele levensstijl van zijn gebruikers.

“We hebben gezien dat mensen hun tablet voornamelijk op drie manieren gebruiken. Daardoor kunnen we breken met de eenvormige designs die je nu overal ziet en gebruikers een betere manier bieden om op hun tablet te lezen, te surfen, te kijken en te werken”, aldus Liu Jun, senior vice-president bij Lenovo en voorzitter van de Lenovo Business Group. “Gebruikers blijven vragen om innovatieve ‘multimodus’-ontwerpen. Daarom zijn we enorm blij dat we Ashton Kutcher aan boord hebben. Zo kunnen we onze krachtige en geïntegreerde hardware en de rijke belevingswereld van onze producten blijven doorontwikkelen.”

Yoga Tablet: drie modi en langere batterijduur voor een tablet die beter werkt

Niet alle gebruikers zijn hetzelfde, vooral niet bij tablets. De ontwerpers en ontwikkelaars bij Lenovo hebben drie uitdagingen vastgesteld waarmee tabletgebruikers te maken hebben: vermoeidheid bij het vasthouden en gebruiken van de tablet, geen ondersteunend mechanisme op een plat oppervlak en een onhandige kijkhoek wanneer de tablet op een tafel ligt. Deze situatieschetsen hebben Lenovo geïnspireerd tot het breken met het eenvormige design van bestaande tablets en tot het bedenken van de unieke modi van de Yoga Tablet.

De exclusieve cilindervormige handgreep van de hold-modus is ontworpen om precies in de hand van de gebruiker te passen, zodat de Yoga-Tablet eenvoudiger vast te houden is en de gebruiker meer controle heeft over het apparaat. Bij andere tablets zijn hiervoor twee handen nodig. De hold-modus maakt lezen, socialmediagebruik en surfen eenvoudig en heeft veel weg van de manier waarop gebruikers een tijdschrift vasthouden bij het lezen.

De Yoga Tablet in de stand-modus zetten is eenvoudig: ­draai de cilinder aan de zijkant 90° zodat de tabletstandaard uitklapt en de tablet zelfstandig kan staan op een bureau of tafel. Gebruikers kunnen de kijkhoek verstellen van 110° tot 135°, afhankelijk van wat zij comfortabel vinden. Met de stand-modus kunnen gebruikers eenvoudig en comfortabel films kijken, videogesprekken voeren en met tien vingers gebruik maken van het touchscreen zonder dat hier extra accessoires voor nodig zijn.

Gebruikers kunnen de Yoga Tablet ook neerleggen in tilt-modus om direct te kunnen typen op de tablet, om spelletjes te kunnen spelen en om te surfen op internet, allemaal met een betere kijkhoek. Om nog beter gebruik te maken van de rijke belevingswereld en de multimodus-mogelijkheden kunnen gebruikers de automatische herkenningssoftware inschakelen die automatisch suggesties doet voor veelgebruikte apps voor de hold- en stand-modi.

Het multimodus-ontwerp van de Yoga Tablet zorgt niet alleen voor meer gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor een veel langere batterijduur van tot wel 18 uur, aanzienlijk meer dan een gebruikelijke tablet. In de cilindervormige handgreep is een krachtige, dubbele batterij ingebouwd en in tegenstelling tot andere tablets gebruikt de Yoga Tablet batterijen die ook vaak voorkomen in laptops. De Yoga Tablet kan zelfs andere apparaten, zoals smartphones, opladen via USB on-the-go. De 10 inch- en 8 inch-modellen hebben MT8125-processoren (wifi-modellen) of MT8389 Quad Core-processoren (3G-modellen), zijn beschikbaar met capaciteiten van 16 of 32 GB en draaien op Android 4.2. De Yoga Tablet is ook uitgerust met Dolby® audio, waardoor de tablet via de speakers aan de voorkant en de koptelefoon-aansluiting beschikt over een krachtig surround-geluid. 

De beide modellen zijn extreem mobiel en licht als een veertje: het 10 inch-model weegt 605 gram, het 8 inch-model zelfs maar 400. Ze beschikken over een high definition-beeldscherm van 1280 x 800 pixels, een autofocus-camera van 5 MP aan de achterzijde en een extra camera aan de voorzijde, een uitbreidingspoort voor micro SD, waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid tot 64 GB, wifi en in sommige landen optioneel 3G, een micro-USB-aansluiting en Dolby DS1 voor een krachtig geluid. Lenovo biedt voor het 10 inch-model een optioneel Bluetooth-toetsenbord aan dat functioneert als bedekking en dat de tablet ‘wakker maakt’ wanneer het toetsenbord eraf wordt gehaald en de tablet in de slaapstand zet wanneer het toetsenbord erop wordt gelegd. In een aantal landen kunnen gebruikers ook de WD100-dongle gebruiken om video’s direct draadloos vanaf de tablet  te streamen naar een tv. Lenovo heeft ook een serviceportfolio voor de Yoga Tablet, zoals uitbreidingen van de garantie, upgrades en geavanceerde technische ondersteuning.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijs van de Lenovo Yoga is naar verwachting € 229,- inclusief BTW voor het 8 inch model en € 299,- inclusief BTW voor het 10 inch-model. De modellen zijn in november beschikbaar in Europa en in december in het Midden-Oosten en in Afrika. De prijs van de Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard Cover is naar verwachting € 99,- inclusief btw.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel