Komt Microsoft met eigen tablet?

Gaat het er dan toch van komen? Het lijkt dat Microsoft volgende week in Los Angeles tijdens een conferentie, dan toch eindelijk hun eerste tablet gaan aankondigen. De verwachting is dat deze nieuwe tablet gaat draaien op het Windows 8 besturingssysteem.

Een gevaarlijke strategie want eerdere pogingen mislukte schromelijk. Ken je ze nog? Zo was daar de Zune MP3 speler, de KIN mobiele telefoon en zelfs al de Courier tablet. Enige uitzondering is natuurlijk de Xbox en wellicht de uiterst succesvollel Microsoft toetsenborden en muizen.

Maar goed. Microsoft volgt in de voetstappen van Google die hun Nexus tablet in de nabije toekomst gaat introduceren. Nadat Google eerder al hun eigen telefoons, de G1 en 2 en Nexus, met niet zoveel succes probeerde te verkochten.

Eerder al kondigde de software gigant uit Seattle aan geld te steken in de Nook tablet of liever de e-reader van boekenretailer Barnes & Noble. Deze joint venture moet nog succesvol blijken. Voor Barnes & Noble is het de kurk waar het in probleem verkerende bedrijf nu opdrijft. Telebeeld verwacht dat dit helaas niet die reddingboei zou zijn en dat ook Barnes & Noble failliet gaan.

Eerder deze maand werd bekend, cijfers afkomstig van ABI research, dat er in het eerste kwartaal van 2012 maar liefst 18,2 miljoen tablets wereldwijd zijn verkocht. Een spectaculaire groei van 185% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Apple bezit maar liefst bijna 68% van deze markt en de dominantie lijkt met de nieuwe iPad alleen maar groter te worden. Alleen Samsung kan Apple een beetje bijhouden. Dell, HP, HTC en LG hebben aangekondigd zich voorlopig uit deze markt terug te trekken. RIM, met haar PlayBook, gaat alleen nog maar high end toestellen verkopen. De 16 Gb is niet meer verkrijgbaar.

Gaat het Microsoft lukken? Nu nog moeilijk te zeggen. Veel hangt af van de specificaties en het prijspunt. De enige manier om echt succesvol te worden  in deze bijzonder moeilijke markt is volgens Telebeeld als Microsoft met een ‘printer consumable’ of Nespresso model uitkomt. Dus de hardware bijna gratis en met een dienst komen, muziek, boeken, films on demand of zoiets, die op de middellange termijn winst gaat generen. 

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel