Kinder-tablets krijgen het zwaar dit jaar

De markt voor kinder-tablets is in Nederland enorm groot. Jaarlijks gaan er honderdduizenden K4, Telekids en Angry Birds-tablets over de toonbank. Vooral natuurlijk in het laatste kwartaal van het jaar. Zo staat zo'n kindvriendelijke tablet ook dit jaar weer op menig Sinterklaas- en Kerstverlanglijstje.

In Frankrijk is onderzocht of die tablets nu ook werkelijk gebruikt worden. 68% van alle Franse huishoudens heeft een smartphone en in slechts 22% een kinder-tablet. Maar hetzelfde onderzoek wijst ook uit dat een kinder-tablet in 68% van de gevallen de voorkeur heeft om educatieve interactieve kinderspelletjes mee te spelen.

Smartphones worden beduidend minder gebruikt. Slechts 23% van de Franse kinderen tussen de drie en negen  jaar gebruikt een telefoon om spelletjes mee te spelen.

Telebeeld verwacht een extreme (prijs)concurrentie in vooral het lage prijssegment van de tablet-markt. Zo verkoopt het Kruidvat nu al een 10,1" quad-core 1,2 GHz Android 4.2 tablet voor slechts € 99,99. Het scherm lijkt niet al te best met een resolutie van 1024 * 600, maar al met al heeft de tablet redelijke specificaties.

Natuurlijk is dit geen speciaal kinder-tablet. Maar als ouders kunnen kiezen voor een tablet waar zij ook iets mee kunnen en die ook nog beter geprijsd is, dan kunnen kinder-tablets wel eens de grote verliezer van dit jaar worden. Zeker als er dezelfde kindvriendelijke software, inclusief ‘parental control tools’, op geïnstalleerd is.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel