iPad en Tablet vragen om nieuwe startpagina

Start2start.nl mix van zoekmachines, nieuws, video én favorieten

De verkoop van iPad en tablet computers in Nederland is niet te stuiten: ze worden nu zelfs meer verkocht dan PC’s. Volgens ICT-er Patrick Gierkink, in het dagelijks leven freelance systeembeheerder, vraagt dit om een maatwerk startpagina.

De huidige startpagina’s zijn veelal  onsamenhangend, onoverzichtelijk en bovenal erg gebruiksonvriendelijk op de tablet en smartphone. Daarnaast zijn ze weinig innovatief en ontbreekt vaak een zoekfunctie, waardoor je het het ‘’zoek het maar uit’’ gevoel krijgt.’’
Ze zijn op de tablet bovenal erg aanraakgevoelig en daardoor niet geoptimaliseerd voor gebruik.
Deze ergernis leidde tot een nieuw initiatief.

De ICT-er bouwde deze zomer, geheel in eigen beheer, zijn eigen startpagina - Start2start.nl.
Deze is geoptimaliseerd  voor de 7’’ en 10’’ tablet, maar ook geschikt voor smartphone én PC.
Start2start.nl geeft in één overzicht een unieke mix van de meest bezochte sites in Nederland, zoekmachines, nieuwsfeeds, muziek én video’s. Dit is er volgens Gierkink nog niet op de markt.

Dagelijks gebruik

De openingspagina (2Start), bestaande uit 60 blokjes (de welbekende ‘’Apple-tiles’’), is feitelijk speciaal ontworpen voor de iPad/tablet zodat scrollen op de homepage niet nodig is of  tot een minimum kan worden beperkt. De 50 meest bezochte sites in Nederland staan op de home-page, die heel toepasselijk ‘’2Start’’ heet.
Centraal op de startpagina staat de zoekfunctie van Google. Ook de toepassingen van Telefoongids en Buienradar zijn voorhanden. Binnenkort volgen ook widgets voor een prijsvergelijker,  routeplanner en NS planner. Met één klik komen deze functies beschikbaar, waardoor onnodig wisselen van webpagina’s niet meer nodig is en rust gecreëerd wordt tijdens het gebruik.
Daarnaast zijn ook snelkoppelingen naar de verkeers-files en de lokale weersvoorspelling opgenomen. Erg handig om even te controleren als je naar of van je werk gaat.

Alternatief voor iGoogle

De persoonlijke startpagina van iGoogle stopt binnenkort. Veel mensen die daar gebruik van maken zijn geïnteresseerd in nieuws en actualiteiten en bezoeken regelmatig de social media sites. Start2start biedt dan een goed alternatief.

Persoonlijke instellingen

In de linker bove-nhoek zijn de social media en websites voor persoonlijk gebruik gegroepeerd, zoals Facebook, Linkedin en Twitter. Telebankieren en webmail zijn ook beschikbaar. Deze linkjes zijn persoonlijk instelbaar, waardoor het een persoonlijke startpagina kan worden.
Persoonlijke voorkeuren kunnen ingesteld worden voor alle tiles met een dubbele rand: door het blokje langer in te drukken komt een keuzemenu tevoorschijn, en kan een persoonlijke voorkeur ingesteld worden.

Links en rechts onderin zijn RSS feeds van de meest bezochte landelijke en regionale nieuwspagina’s beschikbaar. Zonder deze websites werkelijk te hoeven bezoeken krijg je snel de headlines van het laatste nieuws. Ook hier zijn persoonlijke voorkeuren mogelijk.

Nieuwe themapagina’s

Het aantal themapagina’s zal snel worden uitgebreid. De actuele muziek Top40 in beeld en geluid staat er bijvoorbeeld op. Ook het laatste Apple-nieuws en de nieuwsfeeds van de meeste  landelijke kranten staan er op. Daarnaast komen er meer pagina’s op het gebied van muziek, shoppen, uitgaan, voetbalclubs, auto’s, kids, etc. De ontwikkelingen van Start2start zijn te volgen via Twitter en Facebook.

Introductievideo

Om de gebruiker snel kennis te laten maken met de inhoud van de website is een introductievideo gemaakt. Die is te bekijken op de homepage van Start2start.nl of via de navolgende Youtube-link

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel