Intel in de aanval

Intel zet vol de aanval in op de tablet-markt. Het Amerikaanse bedrijf wil dit jaar nog 40 miljoen processoren verkopen in dit segment. Dat zou een groei van 400% zijn in vergelijking met 2013. Intel richt zich zowel op Android als op Windows-tablets.

60% van de processoren gaat naar Android tablets en de rest, 12,8 miljoen stuks, vindt haar weg naar nieuwe Windows tablets. De vraag is natuurlijk of het Intel gaat lukken. Consensus onder analisten is dat Intel in de buurt van haar doel komt maar niet meer dan 80% gaat verwezenlijk. Maar goed de verwachte verkoop van 32 miljoen is en blijft een gigantisch toename.

De verwachting is dat er dit kwartaal rond de 60 miljoen tablets verkocht gaan worden. Dat is een lichte groei in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. In het laatste kwartaal van 2013 werden er nog meer dan 80 miljoen tablets wereldwijd verkocht.

De slechte kwaliteit van vooral entry-level tablets en de daling in de verkoop van iPads zijn  de belangrijkste redenen van deze stagnatie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel