Ingram Micro Mobility gaat tablets van Haier verkopen

Uit Frankrijk komt het bericht dat Ingram Micro Mobility een distributieovereenkomst heeft gesloten met het Chinese bedrijf Haier. Ingram gaat de tablets van Haier verkopen. Dit meldt tenminste de Franse telecomsite Wireless Federation.

Haier is geen kleintje. In 2013 had het bedrijf een omzet van US$ 29,5 miljoen (€ 21,6 miljard).

Het netto resultaat was vorig US$ 1,76 miljard (€ 1,29 miljard). Het bedrijf verkoopt vooral huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, televisies en afwasmachines. Naast tablets verkopen zij ook smartphones in China, de HaierPhones. Haier heeft meer dan 70.000 werknemers wereldwijd.

Haiers tablets staan bekend om hun mooie design. Zo is de HaierPad Mini 781 met 6,6 mm de dunste tablet die er op dit moment te koop is. De HaierPad Maxi 1043 heeft een scherm van 10,1” met een resolutie van 1920 * 1200. Prijs van deze tablet is € 299 terwijl de 781 € 179 in de winkel kost.

Het is nog niet bekend of Ingram Micro de tablets van Haier ook in ons land gaat verkopen. Op dit moment verkoopt Ingram vooral de tablets van het zieltogende Archos. Deze fabrikant heeft het erg lastig in Nederland en is vooral bezig met hun eigen interne organisatie. Haier zou dus een mooie aanvulling voor Ingram Micro zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel