IDC voorspeelt Apple blijft de grootste

Het Amerikaanse onderzoeksbureau IDC verwacht dat het aantal verkochte tablets in 2012 ruim 122,4 miljoen zou zijn, bijna 5 miljoen meer dan hun eerdere verwachting. Vooral de iPad mini en de talrijke Android tablets, met aantrekkelijke prijzen en specificaties, stimuleren de tablet verkopen. Android en Apple blijven samen bijna 100% van de markt hebben. 

IDC verwacht dat er in 2013 ruim 172,4 miljoen tablets verkocht gaan worden en in 2016 zelfs 282,7 miljoen. Het bureau zegt verder dat iOS nog steeds heerst op de tablet markt:

Meer dan de helft van alle tablets, die in 2012 verkocht worden, zijn van Apple. Android blijft het goed doen en samen domineren zijn volledig. In 2016 is het beeld volgens IDC net even iets anders. Natuurlijk Android en Apple blijven aan top maar vooral Windows begint langzaam aan terrein te winnen vooral ten opzichte van Android.

Telebeeld denkt dat IDC iets te conservatief is. Het zou ons niet verbazen als Android groter wordt dan iOS en dat vooral Windows veel meer marktaandeel pakt van IDC’s verwachting. Nog niet meteen in 2013 maar deze trend wordt volgend jaar al wel zichtbaar.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel