HTC toch weer in tablets?

Redelijk bizar nieuws vandaag uit Taiwan. Daar gaan sterke geruchten dat HTC samen met het in 2008 opgerichte Taiwaneze ODM bedrijf Pegatron serieus aan het onderzoeken is om tegen het einde van dit jaar weer met een nieuwe tablet op de markt te komen.

Je zou toch denken dat HTC zijn les geleerd had. De Flyer, hun 7” Android tablet, was alles behalve een succes. Hetzelfde geldt voor de 10”variant de Jetstream. Ook werd al duidelijk dat HTC voorlopig niet komt met een nieuwe Windows tablet omdat ze in ieder geval niet in de zogenaamde ‘first wave’ van Windows 8 tablets zitten.

Daarnaast was HTC niet geïnteresseerd om samen met Google de Nexus 7 tablet te ontwikkelen. Nee Google moest hiervoor naar Asus gaan en het resultaat van deze samenwerking is buitengewoon succesvol. En dit kan nu net de reden zijn dat HTC toch weer in poging gaat wagen om een tablet in de markt te zetten. Wel is dan cruciaal dat zij met een tablet komen dat rond de US$ 200 gaat kosten.

Wel een gevaarlijke strategie van HTC. Was tot op enkele maanden geleden dit sub $ 200 segment nog het domein van B en C merken tegenwoordig vind je hier ook steeds meer echte merken. Naast Google en Asus natuurlijk Amazon en wellicht op termijn ook Samsung en Apple met hun nieuwe mini iPad. Daarnaast kan het zo maar zijn dat ook Microsoft met hun nieuwe Surface zich met deze strijd gaat bemoeien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel