HTC en Google introduceren eerste Nexus tablet met Android Lollipop

HTC, wereldwijd leider in mobiele innovatie en design, introduceert de eerste Android Lollipop tablet, de Nexus 9. De tablet is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google, waarbij HTC’s hoogwaardige technologie en innovatie in design is gecombineerd met Google’s intuïtieve software.

Precisie in design en prestaties
Het frame van de Nexus 9 is vervaardigd uit geborsteld aluminium waarbij het scherm naadloos is geïntegreerd met een soft-grip achterkant[1].  Het ontwerp van het apparaat is dun en door de expertise en ervaring die HTC heeft met metalen behuizingen, zijn de randen van de tablet gepolijst. Het scherm van de 8.9-inch tablet heeft een beeldverhouding van 4:3 dat groot genoeg is elke taak perfect uit te kunnen voeren en tevens compact genoeg is om stevig in je hand te houden. Met een gewicht van slechts 425 gram is de tablet een lichtgewicht en makkelijk mee te nemen. 

De tablet beschikt over een Nvidia 64-Bit Tegra K1 dual-core processor, waardoor het switchen tussen verschillende taken snel en makkelijk is, of het nu gaat om entertainment of productiviteit. De krachtige Keppler GPU zorgt voor prestaties en grafische weergave die vergelijkbaar zijn met die van desktops. De camera’s aan de voorkant (1,6 MP) en achterkant (8 MP) stellen gebruikers in staat direct bijzondere momenten vast te leggen. Daarbij zorgt het 2K scherm met een resolutie van 2048x1536 voor levendige kleuren en een scherpe weergave van foto’s, video’s en webpagina’s. De dubbele speakers aan de voorzijde beschikken over krachtige versterkers. In combinatie met het HTC Boomsound audioprofiel zorgen deze speakers voor een rijke en vollere geluidservaring, uitermate geschikt voor muziek en gameliefhebbers.

Eerste tablet wereldwijd met Android Lollipop
De Nexus maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden van het Android-Lollipop-besturingssysteem met onder meer features die multitasken makkelijk maken. Daarnaast is de tablet uitgerust met diverse personalisatiemogelijkheden en opties om veilig in te loggen. De krachtige batterij zorgt voor meer dan voldoende gebruikstijd.

“De Nexus 9 is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen twee bedrijven die hun passie voor innovatieve technologie combineren in één product waarbij de gebruikservaring centraal staat in het ontwerpproces”, zegt Mark Moons, General Manager Western Europe HTC. “We zijn trots om HTC’s innovatiekracht als het gaat om design te kunnen combineren met de laatste softwaretechnologie, waardoor een tablet is ontwikkeld van eersteklas kwaliteit, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.”

Prijs en beschikbaarheid
De Nexus 9 is beschikbaar in een 16GB en een 32GB uitvoering. De 16GB uitvoering komt in de kleuren zwart en wit en de consumentenadviesprijs bedraagt 399,00 euro inclusief BTW. De 32GB uitvoering komt voor in de kleur zwart en de consumentenadviesprijs bedraagt 489,00 euro inclusief BTW. Beide uitvoeringen zijn WiFi only. De tablet is in Nederland vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar via de Media Markt en Coolblue.

Accessoires
Om het beeldscherm van de Nexus 9 te beschermen is de Magic cover ontworpen. Dit is een magnetische cover die het beeldscherm beschermt. Tevens is de cover vouwbaar en hierdoor zowel horizontaal als verticaal, als standaard te gebruiken. De Magic Cover is beschikbaar in zowel leer als kunststof in diverse kleuren. De lederen variant van de cover heeft een consumentenadviesprijs van 49,00, de kunststof variant 39,00 euro. Tevens is er een Keyboard Folio, welke een fysiek toetsenbord geeft aan de tablet. Deze bedraagt 129,00 euro.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel