Hoe is duur is de Microsoft Surface echt?

Zodra een nieuwe telefoon of tablet op de markt komt worden deze zorgvuldig uit elkaar gehaald door bedrijven als iSupply en IHS om de werkelijke productiekosten boven water te halen. IHS heeft precies dit gedaan voor de nieuwe tablet van Microsoft.

Het meest opzienbarendst is wellicht dat net als bij Apple’s iPads ook bij de Surface Samsung de grootste leverancier is. Of andersom geredeneerd Samsung verdient het meest van allemaal aan het succes van de Surface.

In totaal kost de Surface 32 Gb met het TouchCover toetsenbord US$ 287. Bijna US$ 137 van dit bedrag wordt door Samsung geleverd. De Koreanen  leveren het geheugen, de accu en heel belangrijk het hoge resoultiescherm. De processor komt bij Nvdia vandaan. De adviesverkoopprijs zonder BTW is US$ 499. Voor Microsoft een  alle sinds gezonde brutomarge van 73%.

Het toetsenbord, dat meteen ook als bescherming c.q. cover dient,  kost slechts US$ 19. Retailprijs in de US is US$ 119,99 als je het toetsenbord los koopt. Als dit alles klopt dan is Microsoft’s bruto ruim 627%! De chips van dit  toetsenbord komen bij Freescale en Atmel vandaan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel