Google gaat naar school

Google komt met een uitbreiding op haar Play Store speciaal voor onderwijsinstellingen. In Amerika is sinds gisteren Google Play for Education beschikbaar. Deze app store, voorlopig alleen voor de Nexus 7, richt zich alleen nog op basisscholen.

De onderwijzer kan bijvoorbeeld met een druk op de knop en op afstand een app laten downloaden op alle tablets van zijn of haar leerlingen. Apps worden, voordat ze in deze nieuwe app store worden opgenomen, wel aan extra keuringen onderworpen. Dit gebeurt door een team van speciaal geselecteerde onderwijzers, die kijken naar de educatieve waarde, het gebruiksgemak en ook naar privacy. Er mogen onder geen beding gegevens van de gebruikers verzameld worden die niet direct de functionaliteit van de app vergroten. De apps moeten overigens ook reclamevrij zijn.

Eerder zagen wij al dat ook Nokia zich meer gaat toeleggen op het bouwen van applicaties voor mobiele telefoons. Nokia gaat zelf  dus apps bouwen. Dit gaat Google voor de nieuwe Play Store niet doen, want het blijft alleen bij faciliteren. Wel een goede stap want hiermee valt Google direct Apple aan in een markt waar juist Apple traditioneel een groot marktaandeel heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel