Goedkope tablets niet aan te slepen

Volgens onderzoek van de toonaangevende Chinese e-krant Digitimes zijn entry-levels Android tablets niet aan te slepen. Sommige tablet-OEMs versturen meer dan 250 duizend tablets per maand. Enkele hele grote bedrijven zelfs meer dan een miljoen.

De meeste van deze tablets hebben redelijk simpele specificaties. Zo gaat een gemiddelde single-core processor tablet weg voor nog geen US$ 70. Het Chinese bedrijf Allwinner heeft zelfs een tablet beschikbaar die minder dan US$ 50 kost. De prijs voor een 10 inch dual-core CPU tablet ligt nu rond de US$ 200 en is inclusief een hoog resolutie scherm en soms zelfs naast WiFi een 3G module.

Deze groei is opmerkelijk omdat ondanks nog er heel veel low-cost A-merkmodellen van onder andere Amazon, Google en Barnes & Noble op de markt zijn verschenen. En wat gaat de nieuwe iPad mini doen? Volgens ARM, maker van processoren, zullen er dit jaar meer dan 50 miljoen Android tablets in China worden gemaakt en in 2013 verdubbelt dit naar meer dan 100 miljoen.

Ook in Nederland zien wij steeds meer tablets worden verkocht. Na de iPad is het sub € 150 verreweg het grootste segment.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel