Eindelijk een Google tablet

De huidige tablet fabrikanten, die bijna allemaal Android gebruiken, zullen hier echter niet blij mee zijn. Immers, omdat Schmidt aangaf in hetzelfde interview, dat zij met een zeer hoogwaardig tablet op de markt komen, zullen veel consumenten hun aankoop even uitstellen tot na de introductie. Als de prijs ook nog aantrekkelijk is dan is de keuze snel gemaakt.

Het zou ons niets verbazen als de Motorola Xoom de basis zou gaan vormen. Google heeft Motorola namelijk niet voor niets overgenomen. Het lijkt erop dat Google in het high end segment gaat strijden. De Nederlandse tablet markt bestaat in de praktijk uit twee delen. Het door Apple, en in mindere mate Samsung, gedomineerde grootste marktaandeel van boven de ? 450. Daarnaast verkopen tablets in de sub ? 200 categorie goed, vooral via speelgoedwinkels. Het midden segment bestaat in ons land zo goed als niet.

Waarom doet Google dit? Eigenlijk heel simpel. In de US en Europa verkopen alleen Apple en Kindle Fire (Amazon?s tablet) erg goed. Op beide toestellen verdient Google niets en hierin gaan zij met deze introductie verandering in brengen.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel