Eindelijk: Microsoft komt met eigen tablet

Telebeeld sprak al op 18 juni de verwachting uit dat Microsoft op korte termijn een eigen tablet zou gaan aankondiging. Microsoft heeft dit bericht inderdaad bevestigd en meer details zijn naar buiten gekomen met de nodige verrassingen.

Er komt namelijk niet één tablet maar zelfs twee. De Surface, de naam voor het nieuwe Microsoft apparaat, is beschikbaar in de herfst in 2 verschillende configuraties. Eén vooral gericht op de consument en het andere model, je raadt het al, voor de meer zakelijke gebruiker. De cover van beide modellen is gemaakt van magnesium. Dit ziet er natuurlijk prachtig uit maar zorgt ook voor stevigheid. Erg belangrijk omdat de toestellen erg dun zullen zijn. Echt revolutionair is dat standaard de tablets zijn uitgerust met een toetsenbord dat meteen ook een externe case is.

Jammer voor accessoire leveranciers te meer omdat de Surface ook met een kickstand wordt uitgerust.

 

 

 

Makkelijk voor het kijken van videos!

 

 

 

 

 

Hieronder zijn de verschillen en overeenkomsten in specificaties van beide modellen inzichtelijk gemaakt:

Onderwerp Surface Surface Pro
Operating system Windows RT Windows 8 Pro
Interface Metro  Metro
CPU ARM Intel Core i5
Gewicht 676 gram 903 gram
Dikte 9,3 mm 13,5 mm
Scherm 10,6 inch full HD 10,6 inch full HD
Versies 32Gb, 64 Gb 64 Gb, 128 Gb
Uitbreiding MicroSD MicroSDXC
Connectivity Wifi only Wifi only
USB 2.0 3.0
Software Office RT geen
Video uit mini HDMI Mini Displayport
Camera Voor/achterkant Voor/achterkant

Exacte prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat de RT tussen de $ 300 - $ 500 gaat kosten terwijk de Pro op het niveau van huidige ultra PCs gaat komen. Dus minimaal rond de $ 1000.

Kijk zelf naar de onderstaande  Surface video van Microsoft:

De tabletmarkt gaat de komende maanden drastisch veranderen. Telebeeld verwacht dat er een tweedeling gaat komen. Aan de onderkant zullen heel veel voornamelijk Chinese bedrijven Android tablets blijven aanbieden. Allemaal sub € 100. De rest van de markt blijft gedomineerd door Apple. Echter zij krijgt er twee machtige concurrenten bij: Microsoft en Google. Ook deze besturingssysteem giganten zullen met de combinatie van OS en hardware meer en meer tablets gaan verkopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat LG heeft aangekondigd definitief uit de tabletmarkt te stappen. Er is simpel weg voor andere fabrikanten geen droog brood meer te verdienen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel