Dock2Office gebruikt nieuwe Raspberry Pi Compute Module voor zijn Sphinx

Het Nederlandse bedrijf Dock2Office (D2O) kondigt met trots aan dat de nieuwe Raspberry Pi Compute Module zal worden toegepast in de Sphinx. De unieke technologie van Dock2Office gecombineerd met de uitgebreide I/O mogelijkheden van de Raspberry Pi, maken van de Sphinx niet alleen ‘s werelds eerste slimme tablet docking station maar ook een volwaardige Raspberry Pi-computer. De Sphinx ‘tovert’ elke tablet en iPad om tot een volwaardige pc werkplek waardoor de tablet met een muis en volwaardig toetsenbord gebruikt kan worden in een remote desktop-omgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke D2O-technologie, die invoerapparaten virtualiseert via een Cloud platform en Remote Desktop-integratie.

Om deze baanbrekende technologie verder uit te breiden, zal Dock2Office de nieuwe Raspberry Pi Compute Module toepassen in de Sphinx. De Raspberry Pi Compute Module is een kleinere uitvoering van de originele Raspberry Pi en wordt geïntegreerd in een speciaal ontworpen I/O-carrierboard van Dock2Office en ondergebracht in de behuizing van de Sphinx. De kracht van het Raspberry Pi platform is de brede en zeer professionele ondersteuning vanuit de Raspberry Pi Foundation en de software en hardware community. Met meer dan 3 miljoen verkochte Raspberry Pi’s kan het zonder twijfel een nieuwe standaard in ‘embedded computing’ genoemd worden.
 
Leendert van der Plas, Dock2Office CTO: “Reeds in de productontwikkelingsfase hebben we de Raspberry Pi toegepast in de eerste prototypes van de Sphinx en deze getest in verschillende gebruikersomgevingen. Al deze pilots waren zeer succesvol en de prestaties van de Raspberry Pi overtroffen ruim onze verwachtingen. Maar het bleek lastig om alle I/O die we nodig hadden voor ons product, in de behuizing van de Sphinx te verwerken. Door de officiële aankondiging van de Raspberry Pi Compute Module is alles echter in een stroomversnelling gekomen en hebben we direct besloten om dit schitterende nieuwe product te integreren in onze Sphinx docking station.”
 
Ten behoeve van de Raspberry Pi community hebben we, naast de voor de Dock2Office benodigde aansluitingen (4 USB’s), de meeste originele Raspberry Pi aansluitingen op het I/O-carrierboard van de Sphinx geplaatst, zoals een HDMI aansluiting, de GPIO aansluiting van Raspberry Pi en een Audio aansluiting. In combinatie met een tabletscherm wordt hiermee een complete Raspberry Pi computer gecreëerd met alle benodigde I/O, waarmee vele denkbare Raspberry Pi-projecten gerealiseerd kunnen worden. De toegang tot deze extra aansluitpunten zit verborgen achter de behuizing, maar de ’Raspberry Pi hobbyist’ kan hier zonder probleem bij.
 
Dock2Office is ervan overtuigd dat de unieke combinatie van zijn D2O-technologie, de geïntegreerde nieuwe Raspberry Pi Compute Module en de vorige week aangekondigde samenwerking met Splashtop tezamen een baanbrekende oplossing zal bieden, die de wijze waarop mensen gebruik maken van hun tablets definitief zal veranderen. En de positionering van de Sphinx als 's werelds eerste slimme tablet docking station, volledig zal rechtvaardigen: “Powered by Raspberry Pi.”
 
Van der Plas: "Wij zijn trots om onze Kickstarter backers als eerste de gelegenheid te bieden om ons unieke product de Sphinx te kunnen ontvangen, en ze hiermee de 'next big thing' in de tabletmarkt te geven."

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel