Dit jaar worden er meer dan 100 miljoen tablets wereldwijd verkocht

Het Amerikaans onderzoeksbureau ABI research maakt de tablet verkoopcijfers van het tweede kwartaal van 2012 bekend. In Q2 werden wereldwijd bijna 25 miljoen tablets verkocht en dat is een groei van 36% ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met het Q2 2011 zelfs een stijging van 77%.

Zoals verwacht heeft Apple met haar iPads verreweg het grootste marktaandeel. 69% van alle verkochte tablets in Q2 was een iPad. Het gat met Samsung is gigantisch (8,1%). Asus heeft 4% en de grote verliezer is RIM dat zakte naar slechts 1%. De verwachting is dat vooral Google en Amazon snel zullen stijgen in Q3. Microsoft komt hier in het laatste kwartaal zeker bij.

Wanneer gaat Apple de nieuwe iPad mini verkopen? De verwachting is op korte termijn. Ook dit geeft zeker een boost aan Apple’s markaandeel maar doet  ook de gehele markt stijgen. Dit gecombineerd met de nieuwe aanbieders leidt tot de conclusie dat over heel 2012 het aantal verkocht tablets wel eens over de 100 miljoen heen zou kunnen gaan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel