De Toughpad is de eerste robuuste Android tablet van de Toughpad-familie. De FZ-A1.

Robuust en mobiel
De 10 inch Toughpad FZ-A1 is speciaal ontwikkeld voor mobiele buitendienstmedewerkers die vaak werken onder lastige omstandigheden in bijvoorbeeld de industrie, bouw of bij hulpdiensten. Daarom kent de Toughpad dezelfde robuustheid als de Toughbook notebooks en de Windows tablets van Panasonic. De Toughpad FZ-A1 voldoet aan de strenge MIL-STD-810G militaire normen, waardoor het bestand is tegen water, stof (IP65), trillingen, vallen van 120 cm hoogte en extreme temperaturen.

Het beeldscherm van de Toughpad FZ-A1 blijft altijd goed leesbaar dankzij een speciale technologie die ervoor zorgt dat de helderheid van het beeldscherm zich automatisch aanpast aan de omstandigheden. Connectiviteit is gegarandeerd door Bluetooth v2.1 + EDR, 802.11 a/b/g/n WIFI, GPS en optioneel 3G mobiel breedband voor downloadsnelheden tot 21Mb/s. De Toughpad FZ-A1 is uitgerust een vervangbare batterij, die tot tien uur lang mee gaat.

De data op de Toughpad is beveiligd door een beveiligde dedicated processor die gebruikmaakt van software- en data-encryptie en een security-managementsysteem, waardoor de multifunctionele CPU-kern andere taken kan blijven aansturen. Daarnaast zijn de Toughbook chips compatibel met FIPS 140-2 level 2.

Accessoires
De Toughpad is gemaakt om onder alle omstandigheden optimaal te functioneren. De juiste accessoires bieden de mobiliteit en het comfort die hiervoor nodig is:

* Ergonomische houder en tas voor gemakkelijk gebruik met ??n hand;
* Robuust power system;
* Opladers voor meerdere Toughpads, zodat deze gelijktijdig kunnen worden opgeladen tussen werkonderbrekingen;
* Een docking station voor opladen onderweg en een docking station voor op kantoor;
Digitizer pen die ervoor zorgt dat data snel kan worden bewerkt en handtekeningen kunnen worden geregistreerd.
"Consumenten werken al jaren met tablets, maar in zakelijke en industri?le omgevingen worden ze, ondanks de bring your own device-trend, weinig gebruikt. Dat is logisch als je kijkt naar de fundamentele beperkingen van de tablets op de werkvloer. De Toughpad integreert alle kennis van robuuste en mobiele notebooks en tablets die Toughbook sinds 1996 heeft en het populaire Android platform in een tablet die speciaal gemaakt is voor professioneel gebruik", vertelt Steven Vindevogel, Country Manager Benelux van Panasonic Computer Products Europe.

Beschikbaarheid en prijs
De Toughpad FZ-A1 zal beschikbaar zijn in het voorjaar van 2012 tegen een adviesprijs van 850 euro (excl. BTW) voor een standaardmodel en 999 euro (excl. BTW) voor een 3G-model.

Panasonic zal in de tweede helft van 2012 een 7 inch tablet aan het Toughpad-lijn toevoegen.

De Toughpad heeft standaard 3 jaar garantie.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel