Concurrentie voor iPad wordt groter

Het onderzoeksbureau NPD maakt bekend dat in 2016 er wereldwijd meer tablets dan notebooks verkocht zullen worden. Bijna 400 miljoen tablets tegenover 365 miljoen notebooks.  Natuurlijk moet dit nog maar blijken maar de trend lijkt aardig gezet.  De verwachting is dat dit jaar er bijna 125 miljoen tablets verkocht gaan worden. Wie had dat 3 jaar geleden kunnen bedenken.

Een Brits onderzoek toont aan dat Apple nog steeds verreweg de grootste tablet fabrikant is maar dat vooral Samsung hard op weg is de achterstand in de lopen. 8% van de Britten, ongeveer 3 miljoen mensen, heeft een tablet. De iPad heeft op dit moment een marktaandeel van 71%. Apple’s nieuwe iPad (3) alleen heeft al een aandeel van maar liefst 11%. Gebruikers zijn erg blij met hun iPad en er is maar een punt van kritiek: de prijs.

Hetzelfde onderzoek geeft ook aan waarom eindgebruikers misschien willen gaan switchen van tablet:

Volgens Telebeeld interessante informatie voor fabrikanten. De ideale iPad killer heeft een goede prijs, een betrouwbaar operating system, veel functionaliteit en applicaties. Wellicht voldoet de nieuwe Google Nexus tabletperfect  aan al deze eisen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel