Bellen met je tablet steeds populairder

In Azië, exclusief Japan, is een nieuwe hype ontstaan. Na de enorme stijging van het aantal verkochte phablets – smartphones met een scherm groter dan 5” – zijn nu tablets, waarmee ook gebeld kan worden, een absolute verkoophit. Vooral in Indonesië en India is dit fenomeen bijzonder populair.

25% van alle verkochte tablets in het tweede kwartaal van 2014 in deze regio, waren volgens de onderzoekers van IDC uitgerust met zo’n extra bel-optie. In eerdere Android versie was dit al mogelijk en recenter kon de bel-functionaliteit alleen geactiveerd worden als er een bluetooth-headset aan de tablet was gekoppeld. Dat is nu voorbij. Er wordt gewoon op de traditionele wijze met een tablet aan het oor gebeld en vaak niet meer via een headset.

Volgens hetzelfde onderzoek van IDC zullen op termijn steeds meer tablets op deze wijze gebruikt gaan worden. Consumenten willen het liefst één toestel waarop video’s gekeken kunnen worden, boeken kunnen worden gelezen en ook gewoon mee gebeld kan worden. Een tablet met één simkaart: one fits all. Naast gemak zijn ook kosten een bepalende factoor. Een Android tablet is over het algemeen goedkoper dan een vergelijkbare Android smartphone. En waarom meer apparaten als het ook met een kan?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel