Bedrijven kunnen beter professionele tablets aanschaffen

Bedrijven doen er goed aan een tablet voor hun medewerkers te kiezen dat speciaal ontwikkeld is voor professioneel gebruik. Veel consumententablets zijn namelijk onvoldoende bestand tegen bijvoorbeeld valpartijen en water, zo blijkt uit onderzoek van elektronicaverzekeraar SquareTrade naar tien populaire consumententablets. Volgens SquareTrade is het aan te raden naar de robuustheid van tablets te kijken, wanneer je er een aanschaft. Uit een vergelijkende breekbaarheidstest van de verzekeraar blijkt dat de verschillen in robuustheid tussen diverse consumententablets behoorlijk kunnen oplopen. SquareTrade onderzocht tien populaire tablets van de merken Samsung, Asus, Sony, Apple, HTC, Microsoft en TMAX* op val- en waterbestendigheid

Uit de test van SquareTrade bleek onder meer dat grotere consumententablets veel breekbaarder zijn dan kleine consumententablets en ook nog eens minder goed bestand tegen water. Diverse tablets liepen tijdens de test zoveel waterschade op dat het scherm of andere cruciale functies uitvielen. Een val zorgde ervoor dat verschillende modellen krassen of een beschadigd scherm opliepen of zelfs helemaal in stukken braken. Hoe groter de tablet, hoe groter het risico op schade.

Tablets voor professioneel gebruik, zoals de robuuste tablets van Panasonic Toughpad, werden niet meegenomen in de test van SquareTrade. Uit onderzoek blijkt echter dat deze tablets van Panasonic Toughpad veel robuuster zijn dan de consumententablets in de test van SquareTrade. De robuuste tablets zijn bestand tegen valpartijen, tegen stof en water en zelfs tegen extreme temperaturen. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de strenge tests waar Panasonic haar robuuste tablets aan onderwerpt. Zo is de recent gelanceerde 7 inch FZ-B2-serie bestand tegen een val van 150 cm, stof en water (IP65) en temperaturen van -10 tot +50°C.

In tegenstelling tot de consumententablets uit de test van SquareTrade zijn niet alleen de kleinere robuuste tablets van Panasonic Toughpad zoals de nieuwe 5 inch Toughpad FZ-E1 en FZ-X1 handheld tablets, maar ook de grotere modellen zoals de  10 inch Toughpad FZ-G1, goed bestand tegen een val. Deze modellen doorstonden valtesten van respectievelijk 180 en 300 cm.

De professionele tablets van Panasonic Toughpad zijn niet alleen robuuster dan de gangbare consumententablets, maar beschikken bovendien over een lange batterijduur en een uitstekende schermleesbaarheid in fel daglicht. Daarnaast kunnen de tablets door de flexibele uitbreidingsmodules geschikt worden gemaakt voor gespecialiseerde functies. Hierdoor zijn de tablets ideaal voor werkzaamheden buiten de traditionele kantooromgevingen, zoals logistiek, transport, retail, manufacturing, nutsbedrijven en hulpdiensten.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel