Archos stelt nieuwe sales director Benelux aan en hoopt op betere tijden

De tablet revolutie is niet begonnen door Apple, wat vaak gedacht wordt, maar door het Franse bedrijf Archos. Dit in 1989 opgerichte bedrijf kwam al in september 2009 met een eerste tablet op de markt. Ruim voor Apple dat pas in april 2013 de eerste generatie iPads lanceerde.

Maar dat de eerste niet automatisch betekent dat je ook de beste blijft, blijkt ook dit keer weer. Sinds de introductie explodeerde de verkoop van iPads terwijl Archos na hun eerste successen een redelijk marginaal bedrijf bleef. Zo maakte het bedrijf in 2012 een omzet van € 154,9 miljoen met een nettoverlies van € 38,7 miljoen. Vergelijk dat maar eens met Apple.

Ook in Nederland kent Archos ups en downs. Recent werd Ingram Micro als distributeur toegevoegd en is de fabrikant begonnen met de verkoop van smartphones. De Archos 50 Helium 4G is positief in de markt ontvangen. Ook op het personele front zijn er veranderingen. Na een moeilijke tijd, waarbij de complete verkoopafdeling overstapte naar de concurrent Lenovo, is Rob Kubinek per 1 juli aangesteld als de nieuwe sales director. Wellicht gaat het onder zijn leiding beter met Archos in de Benelux.

Het bedrijf kondigt een nieuwe smartwatch aan en heeft recent haar service dienstverlening aangepast. Archos belooft korte doorlooptijden en een transparante informatie. Verder is er een Nederlandstalige helpdesk in het leven geroepen. Dit zijn goede berichten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel